Sport

Nogomet, europska liga

EL: Vardar srušio Fenerbahče, Rosenborg slavio u Amsterdamu, Livaja isključen

EL: Vardar srušio Fenerbahče, Rosenborg slavio u Amsterdamu, Livaja isključen

Nogometaši skopskog Vardara priredili su veliko iznenađenje pobijedivši u prvom susretu završne runde kvalifikacija za Europsku ligu turskog velikana Fenerbahče 2-0

Golove za jednu od najvećih pobjeda u povijesti kluba zabili su Tigran Barseghjan (20) i Mehmet Topal (90+2-ag).

Oba sastava zaključila su utakmicu s igračem manje. Vardar je u 89. ostao bez Bobana Grncarova, a u trećoj minuti nadoknade isključen je i gostujući veznjak Souza.

Vardar je sjajno ušao u ovu sezonu. Prvo je izbacio Malmo, pa do 75. minuti uzvratne utakmice držao protiv Kopenhagena četvrto pretkolo Lige prvaka. Na koncu nije uspio, pa je preselio u kvalifikacije Europske lige gdje je za protivnika dobio Fener. Činilo se kako će turski velikan rutinski do plasmana u natjecanje po skupinama, no Vardar je odigrao je šokirao bogate Turke.

Zanimljivo, uoči utakmice Vardar je tresla velika kriza. U razmaku od svega nekoliko dana vlasnik kluba Sergej Samosenko je najavio odlazak na kraju sezone, a ostavku je podnio i trener Goce Sedloski. 

Samosenko je zaratio s navijačima i medijima jer je podigao cijene ulaznica za Fenerbahče između 30 i 50 eura. Kada su ga napali, odlučio se povući iz kluba, i to ne samo nogometnog, već i rukometnog, koji je ulaganjima prošle sezone odveo na vrh Europe. Na kraju je popustio pa je cijena ulaznica bila samo pet eura.

Iznenađenje je priredio i Rosenborg koji je u Amsterdamu pobijedio Ajax 1-0, a pogodak odluke zabio je Adegbenro u 77. minuti. Ajax je prošle sezone stigao do finala Europske lige izgubivši od Manchester Uniteda, a ove sezone bi mogao ostati bez Europe već u kolovozu.

Club Brugge i AEK su odigrali 0-0, a gosti su od 59. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Marko Livaja. Hrvatski napadač je prvi žuti karton dobio u 15. minuti, a drugi u 59. minuti. Livaja je u Atenu stigao početkom srpnja na posudbu iz Las Palmasa.

Athletic Bilbao je u Ateni pobijedio Panathinaikos premda su Grci vodili 2-0. Pao je poveo golovima Loda (29) i Cabezasa (55), no Baski su u svega sedam minuta zabili tri gola, a strijelci su bili Aduriz (68, 74-11m) i De Marcos (71).


Reci što misliš!