Sport

turbulentno razdoblje za katalonce

Messi još nije produžio ugovor, kladionice već nude oklade na njegov novi klub

Messi još nije produžio ugovor, kladionice već nude oklade na njegov novi klub
AP

Svjedočimo li najturbulentnijem razdoblju u Barceloninoj povijesti?

Barcelona je u srpnju objavila kako je sve dogovorila s Lionelom Messijem oko produljenja njegovog ugovora na dodatne četiri godine. Klub i igrač su se usmeno dogovorili oko produženja ugovora prema kojem bi Messi trebao zarađivati 500 tisuća eura tjedno.

Iz Barcelone su tada izjavljivali kako je sve stvar formalnosti i kako će jedan od najvećih igrača svih vremena potpis na papir staviti u narednim tjednima, kada se Messi pojavi na pripremama pred novu sezonu.

Međutim, evo, već se približavamo kraju kolovoza, a ugovor još uvijek nije potpisan, javlja Germanijak. Barcelona je u novu sezonu zakoračila dvama porazima od Real Madrida u španjolskom Superkupu, a ovaj vikend počinje i La liga.

U Barceloni tvrde kako mjesta panici nema. „Sve je dogovoreno i samo čekamo datum kako bi obavili potpis novog ugovora. Sve je sređeno, fali još samo njegov potpis. Bili bismo jako iznenađeni kada ne bi došlo do produženja ugovora“, rekao je Jordi Mestre, jedan od Barceloninih dopredsjednika.

No, određene kladionice su se već poigrale i kao najveće favorite za novi Messijev klub postavile su Chelsea i Paris Saint Germain. Na trećem mjestu je Messijev matični klub Newell Old Boys, a na četvrtom Bayern München.

Sama činjenica što se uprava Blaugrane na konferenciji za medije morala obratiti javnosti po tom pitanju pojačava sumnju da nije baš sve tako bezazleno. 

Barcelona je nedavno ostala bez superstara Neymara, potom je doživjela mogli bismo reći debakl protiv Reala u Superkupu, a potom je Ernesto Valverde saznao kako neće moći računati na Luisa Suareza u naredne četiri utakmice.

Šanse da Messi ne potpiše produljenje ugovora s Blaugranom su minimalne, no kada bi se to dogodilo, svjedočili bismo možda i najturbulentnijem razdoblju u povijesti katalonskog diva.


Reci što misliš!