Sport

Premiership 1718

Engleska: Manchester United uvjerljiv protiv Swanseaja

Engleska: Manchester United uvjerljiv protiv Swanseaja
premierleague.com

Na otvaranju drugog kola Premiershipa dugo se Manchester United mučio protiv Swanseaja, da bi na kraju upisao uvjerljivu pobjedu uz nove pogotke Lukakua, Pogbe i Martiala

Prvu utakmicu drugog kola Premiershipa odigrali su Swansea i Manchester United na Libertyju. Dugo su domaćini odolijevali pritisku Crvenih vragova, čak su imali i nekoliko dobrih prilika, ali kad ih je Mourinhov stroj načeo u završnici prvog dijela ishod je bio neupitan, pitanje je bilo samo koliko će Swansea golova primiti do kraja.

Swansea je u utakmicu ušao sa zanimljivom statistikom - u posljednjih šest utakmica Premiershipa nije poražen, to je bio najbolji niz Swanseaja u Premiershipu još od siječnja 2013. godine. S druge strane, United je u 2017. godini čak 12 puta, više nego ikoji drugi klub u najvišem rangu engleskog nogometa, sačuvao mrežu netaknutom. Na koncu je prevagnula Mourinhova statistika, United je slavio s 4:0.

Bila je to neko vrijeme ravnopravna utakmica, čak je i prvu priliku za gol imao Swansea, kada je Ayew, lukavo ili slučajno, prevario istrčalog De Geu i vanjskim dijelom kopačke pogodio gredu. Uzvratio je s druge strane Phil Jones nakon ubačaja Mate - i njegov pokušaj glavom završava na gredi.

Sjajnu priliku za vodstvo gostiju uprskao je lošom završnicom Marcus Rashford, izbio je sam pred Fabianskom i pucao slabo, nikakav problem za domaćeg vratara. No, Fabianski ništa nije mogao u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Nakon ubačaja iz kornera s lijeve strane Pogbaglavom šalje loptu u gredu, odbila se na gol-liniju, a u mrežu ju je ugurao Bailly i tako postigao prvijenac u dresu Uniteda i prvi ikad seniorski prvenstveni pogodak.

Nastavak nije donio previše šansi Swanseaju, čim su se domaći otvorili United ih je razbio. U razmaku od 80. do 84. godine tri su pogotka postigli gosti i na kraju uvjerljivo svladali Swansea.

Za 2:0 zabio je Lukaku na dodavanje Mhitarjana, na 3:0 povisio je Pogba lijepo prebacivši Fabianskog 78 sekundi kasnije, ponovno je asistent bio Mhitarjan. Za konačnih 4:0 zabija Martial, u ulozi dodavača ovog je puta bio Pogba.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!