Sport

Serie a 17/18

Uvjerljivo slavlje Napolija kod Verone

Uvjerljivo slavlje Napolija kod Verone

Nogometaši Napolija u prvom su nastupu u novoj sezoni Serie A upisali gostujuću pobjedu kod Verone, povratnika u najviši rang talijanskog nogometa

Napoli je bez prevelikih stresova krenuo u novu sezonu talijanske Serie A, s nadom da je ovo sezona u kojoj će svrgnuti Juventus. Dobro je izgledao Napoli u gostima kod povratnika u najviši rang talijanskog nogometa, Verone. Domaćini su se nakon samo jedne sezone u Serie B, vratili u Serie A, ali povratak nisu uspjeli okruniti ponekim bodom.

Na krilima sjajnog Insignea Napoli je od prve minute krenuo po sva tri boda. Prva dva pokušaja Insignea zaustavio je domaći vratar Nicolas, ali nakon 30-ak minuta ništa nije mogao vratar Verone. Nakon ubačaja s lijeve strane u vlastitu mrežu loptu je poslao nesretni Souprayen.

Do kraja poluvremena Napoli je povećao vodstvo, teledirigiranom loptom vanjskim dijelom kopačke Insigne pronalazi Milika, Poljak lijepo iz prve zabija za 2:0 gostiju.

Upravo je umjesto Milika u 61. minuti ušao Dries Mertens i odmah u suradnji s Insigneom zakuhao situaciju pred Veroninim golom. Pokušaj Belgijca odbio je Nicolas, ali samo do Ghoulama, koji silovitim udarcem pod gredu postiže prvijenac u dresu Napolija.

U završnici susreta Napoli je nepotrebno zakomplicirao već dobivenu utakmicu, Hysaj je na Bessi napravio prekršaj za najstrožu kaznu i zaradio izravni crveni karton. Na 1:3 je s 11 metara smanjio Pazzini, do kraja susreta domaćini su opasno prijetili, ali nisu uspjeli ponovno matirati Reinu.

Marko Rog pobjedu je Napolija odgledao s klupe.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!