Sport

Nogomet, Primera

Girona bila na korak do pobjede u premijernom prvoligaškom nastupu

Girona bila na korak do pobjede u premijernom prvoligaškom nastupu
Twitter / @GironaFC

Girona je imala 2:0 i igrača više, ali nije izdržala. Atletico je u završnici stigao do boda

Atletico Madrid poskliznuo se odmah na startu Primere, piše Sportarena. Diego Simeone i njegovi igrači osvojili su tek bod kod novog prvoligaša Girone i njime moraju na kraju svega biti i više nego zadovoljni.

Debitant u prvom razredu španjolskog nogometa bio je na korak do bajkovite premijere u Primeri. Klub čija prva garnitura dresova neodoljivo podsjeća na onu Colchonerosa imala je 2:0 i igrača više u posljednjih 20 minuta, ali nije izdržao.

Prvijenac za Gironu zabio je Stuani u 22. minuti i to na način kakav ne dolikuje Atleticovoj obrani. Na jedan centaršut iz igre Stuani je bio najviši među Atleticovim braničima.

Da nešto ne valja s Atleticovom obranom, Stuani je pokazao tri minute kasnije. Iz prekida, gotovo s istog mjesta na gotovo identičan način matirao je Jana Oblaka i drugi put.

Slovenac je u završnici poluvremena spasio svoju momčad i trećeg pogotka, a zadatak je definitivno postao maksimalno težak kada je Antoine Griezmann u istoj minuti dobio dva žuta kartona. Prvo zbog simuliranja (koje nije bilo, već je Atletico trebao dobiti kazneni udarac), a onda i zbog prigovora).

Međutim, i s igračem manje Madriđani su nastavili napadati, a nadu je dao Correa sjajnim slalomom, potom i udarcem s 18 metara. Girona je počela izgledati ta kao da ima igrača manje, a nakon Viettove promašene prilike gosti su se potpuno vratili u 85. minuti kada je Gimenez nadskočio sve u prekidu.

Od relativno sigurne pobjede Girona je na kraju morala čuvati i bod protiv zahuktalih Madriđana. Tada se upravo domaćin oslobodio i krenuo napadati, gotovo je i nagrađen u posljednjoj minuti, no Oblak je čudesnom reakcijom spasio goste.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!