Sport

Tenis

ATP Cincinnati: Dimitrov naslijedio Čilića i osvojio svoj prvi Masters

ATP Cincinnati: Dimitrov naslijedio Čilića i osvojio svoj prvi Masters
Twitter / @ATPWorldTour

Najbolji bugarski tenisač Grigor Dimitrov po prvi put u karijeri osvojio je naslov pobjednika na turniru iz serije Masters 1000, nakon što je u nedjelju u Cincinnatiju svladao Australca Nicka Kyrgiosa sa 6-3, 7-5 poslije 85 minuta finalne borbe

Drugu godinu zaredom pobjednik turnira u Cincinnatiju je došao do svog prvog trijumfa na Mastersima. Prošle godine to je bio najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, a ove godine je to ponovio najbolji bugarski tenisač svih vremena Grigor Dimitrov. 

Po jedan 'break' u svakom setu, za 4-2 u prvom i 6-5 u drugom, bili su sve što je 26-godišnji Bugarin trebao za svoj najveći naslov u karijeri. Dimitrovu je to sedmi naslov u karijeri, a treći trijumf u 2017. godini koju je otvorio naslovom u Brisbaneu, polufinalnom Australian Opena i osvajanjem trofeja na domaćem terenu u Sofiji, ali je potom upao u krizu iz koje se počeo izvlačiti prijelazom na brže podloge, prvo na travu, a sada i na američki beton. U Cincinnatiju je iskoristio i brojne izostanke najboljih svjetskih tenisača te činjenicu da mu je finalni suparnik Nick Kyrgios u četvrtfinalu s puta maknuo Rafaela Nadala.

S novih 1000 bodova Dimitrov se vratio u društvo desetorice najboljih tenisača svijeta te će na novoj pojedinačnoj ATP ljestvici zasjesti na deveto mjesto. Nick Kyrgios je sa 600 bodova došao do 18. mjesta i vratio se u Top 20.


Reci što misliš!