Sport

Nogomet, Primera

Real rutinski do pobjede nad Deportivom, Modriću svih 90 minuta

Real rutinski do pobjede nad Deportivom, Modriću svih 90 minuta
Twitter / @realmadrid

Aktualni europski i španjolski prvak Real Madrid u novu je sezonu Primere ušao uvjerljivom 3-0 (2-0) pobjedom na gostovanju u A Coruñi kod Deportiva te zasjeo na čelo ljestvice zahvaljujući najuvjerljivijoj pobjedi u dosadašnjih osam utakmica prvog prvenstvenog kola

Pogotke za Madriđane postigli su Gareth Bale u 20. minuti, Casemiro u 27. minuti te Toni Kroos u 62. minuti dvoboja, a za domaću momčad je u 89. minuti Andone promašio kazneni udarac.

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu i imao velike zasluge u vodećem pogotku Reala. Naime, kapetan hrvatske reprezentacije je u 20. minuti uputio udarac s ruba kaznenog prostora, koji domaći vratar Ruben nije uspio ukrotiti već je samo uspio odbiti do Benzeme. Francuski napadač je odbijenu loptu pomalo sretno proslijedio usamljenom Baleu koji ju je s nekoliko metara ugurao u nebranjenu mrežu.

Za drugi pogodak asistent je bio Marcelo koji se probio po lijevoj strani, uputio oštar, prizeman centaršut na drugu stativu, gdje je natrčao Casemiro i lakoćom poslao loptu u mrežu.

Na treći pogodak čekalo se do 62. minute, kad je momčad Zinedinea Zidanea odigrala odličnu akciju. Bale je bio posljednji dodavač, a njegovu povratnu loptu u mrežu je poslao njemački reprezentativac Toni Kroos.

Završnica utakmice donijela je promašeni kazneni udarac domaće momčadi, koja je tako ostala bez počasnog pogotka, kao i isključenje Realova kapetana Sergija Ramosa zbog drugog žutog kartona.

Tako će u sljedeće nedjelje u 2. kolu, kada na Santiago Bernabeuu gostuje Valencia, 'kraljevski klub' igrati značajno oslabljen, bez Ramosa i Cristiana Ronalda, koji odrađuje kaznu od pet utakmica zarađenu u prvoj utakmici španjolskog Superkupa.

U momčad bi se do tada mogao vratiti hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, koji zbog ozljede mišića desne noge nije konkurirao za nastup u A Coruñi.

Prvo kolo nove sezone španjolskog prvenstva bit će kompletirano u ponedjeljak dvobojima Levante - Villarreal (20.15 sati) i Malaga - Eibar (22 sata).

Osim Reala, u nedjelju je pobjedom u novu sezonu startala i Barcelona koja je s 2-0 svladala Betis na svom Camp Nou autogolom Tosce i pogotkom Sergija Roberta.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!