Sport

Šah

Kasparov dolazi na Međunarodni šahovski festival za mlade u Crikvenici

Kasparov dolazi na Međunarodni šahovski festival za mlade u Crikvenici
Robert Anić/PIXSELL

U Crikvenici će se od 22. do 27. kolovoza 2017. održati Međunarodni šahovski festival za mlade "Adriatic 2017.", a organizira ga Fond "Garry Kasparov Adriatik" uz aktivnu potporu Grada Crikvenice

Posjetitelje i sudionike ovoga zanimljivog festivala očekuju uzbudljivi turniri, međunarodni kamp i radionica za početnike, a posebno atraktivno i centralno događanje je simultanka Garryja Kasparova u subotu, 26. kolovoza u 18:30 sati u Preradovićevoj ulici u Crikvenici. 

Zahvaljujući izravnom internetskom prijenosu, ove će uzbudljive i atraktivne partije šaha moći pratiti i brojni gledatelji diljem svijeta.

U sklopu Međunarodnoga šahovskog festivala će se igrati i tri turnira po ubrzanom tempu, i to 25. i 26. kolovoza turniri za mlade u Hotelu “Katarina”, dok će 27. kolovoza u Hotelu “Kaštel” u Crikvenici biti najveći brzopotezni turnir održan ove godine u Hrvatskoj za sve uzraste. Nastup su već potvrdili velemajstori Cvitan, Jovanić i Slovenac Mohr. 

Kamp je međunarodnog karaktera, a organizator je pozvao na sudjelovanje sve kadetske prvake Hrvatske te im osigurao besplatan boravak i poduku. Vodit će ga velemajstor Ognjen Cvitan, profesionalni trener Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije i ponajbolji naš trener te međunarodni majstor Goran Mufić. 

Održat će se i radionica za početnike, namijenjena učenicima s područja Crikvenice i okolice. Navedena je radionica dio vrijednog projekta “Šah uz školu” kojeg podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a cilj mu je što više omasoviti šah među mladima. Projekt se temelji na znanstvenim spoznajama o korisnim aspektima i utjecaju šaha u razvoju mladih.

Međunarodni šahovski festival za mlade "Adriatic 2017." - raspored događanja:
22. - 25. kolovoza - Hotel "Katarina", Selce - Međunarodni kamp "ICS 2017"
25. kolovoza - 16:00 - Hotel "Katarina", Selce - Blitz turnir za mlade (do 10, 12 i 16 godina) – 5′ + 3”
26. kolovoza - 12:00 - Hotel "Katarina", Selce - Rapid turnir za mlade (do 10, 12 i 16 godina) – 10′ + 5”
26. kolovoza - 18:00 - Preradovićeva ulica, Crikvenica - Simultanka – Garry Kasparov
27. kolovoza - 12:00 – Hotel "Kaštel", Crikvenica - URS Blitz turnir “Crikvenica” (za sve uzraste) – 5′


Reci što misliš!