Sport

Nogomet, Primera

Real prosuo prve bodove, Modrić odigrao svih 90 minuta

Real prosuo prve bodove, Modrić odigrao svih 90 minuta
Twitter / @realmadrid

U derbiju 2. kola španjolskog nogometnog prvenstva Valencija je na Santiago Bernabeu zaustavila Real Madrid odigravši 2-2

Real je poveo u 10. minuti lijepim golom Marca Asensia s ruba kaznenog prostora. No, samo osam minuta kasnije gosti su izjednačili, a strijelac je bio Carlos Soler nakon ubačaja iz kornera.

U nastavku susreta europski i španjolski prvak je 'lomio' goste, no 'šišmiš' su se odlično branili. Neto je bio raspoložen i istaknuo se s nekoliko sjajnih obrana.

Potpuni preokret dogodio se u 77. minuti kada je Valencija povela golom Geofreya Kondogbije. No, radost gostiju nije dugo trajala. Asensio je u 83. minuti poravnao iz slobodnog udarca s 20-ak metara.

U preostalim minutama Real je jurnuo po pobjedu, ali nije uspio zabiti i treći pogodak. Najbliže pogotku bio je Karim Benzem koji je u sudačkoj nadoknadi uzdrmao vratnicu promašivši svoju treću veliku priliku na utakmici.

Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, dok je Mateo Kovačić ušao u igru početkom drugog dijela.

U nedjelju su odigrane još tri susreta i u sva tri ogleda slavili su gosti rezultatom 1-0. Sevilla je bila bolja od Getafea, Leganes je porazio Espanyol, dok je Athletic Bilbao pobijedio Eibar.

Na ljestvici vode Real Sociedad, Barcelona i Leganes sa po šest bodova, dok Real Madrid, Atletico Madrid, Valencija, Girona, Levante i Sevilla imaju po četiri boda.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!