Sport

Tenis

US Open: Karlović i Fratangelo prekinuli zbog kiše

US Open: Karlović i Fratangelo prekinuli zbog kiše
AP Images

Prekid je nastupio pri vodstvu Karlovića 3-2 u drugom setu, u kojem je 38-godišnji Zagrepčanin uspio u trećem gemu doći do prvog 'breaka' u meču

Hrvatski tenisač Ivo Karlović i Amerikanac Mike Fratangelo prekinuli su dvoboj 1. kola na US Openu, a razlog za prekid je kiša koja je počela ometati igru već tijekom prvog seta koji je osvojio američki igrač sa 7-2 u 'tie-breaku', da bi ga prekinuli nakon pet odigranih gemova u drugom setu.

Prekid je nastupio pri vodstvu Karlovića 3-2 u drugom setu, u kojem je 38-godišnji Zagrepčanin uspio u trećem gemu doći do prvog 'breaka' u meču te će pokušati tu prednost zadržati do kraja drugog seta kad meč bude nastavljen.

Do trenutka prekida završena su četiri meča 1. kola turnira tenisačica u kojima su pobjede ostvarile prošlogodišnja finalistica i prva nositeljica Čehinja Karolina Pliškova, njezina sunarodnjakinja Barbora Strycova, Belgijka Yanina Wickmayer i Rumunjka Sorana Cirstea.

Program se, zasada, nastavlja samo na Arthur Ashe stadionu koji ima pomični krov, a na kojem će večeras i tijekom noći svoje prve mečeve odigrati dvojica velikih favorita za naslov, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer. Nadalov suparnik je Srbin Dušan Lajović, a u posljednjem meču noćnog programa Federa čeka 19-godišnji Amerikanac Frances Tiafoe.

US Open, tenisačice - 1. kolo

Karolina Pliškova (Češ/1) - Magda Linette (Polj) 6-2, 6-1

Barbora Strycova (Češ/23) - Misaki Doi (Jap) 6-1, 6-3

Yanina Wickmayer (Bel) - Lesia Curenko (Ukr) 6-3, 6-1

Sorana Cirstea (Rum) - Lesley Kerkhove (Niz) 6-1, 6-3


Reci što misliš!