Sport

Tenis

US Open: Karlović i Fratangelo nastavljaju u srijedu

US Open: Karlović i Fratangelo nastavljaju u srijedu

Dvoboj 1. kola US Opena između hrvatskog tenisača Ive Karlovića i Amerikanca Bjorna Fratangela, koji je u utorak zbog kiše prekinut pri vodstvu američkog igrača 7-6 (2), 2-3, bit će nastavljen u srijedu, a od predviđenih mečeva bit će odigrani još samo oni u noćnom terminu na stadionu Arthur Ashe

Kiša je potpuno poremetila program drugog dana posljednjeg Grand Slam turnira u ovoj sezoni, jer su završena svega tri meča 1. kola turnira tenisačica odigrana na vanjskim terenima nad kojima ne postoji krov, kao što je to slučaj sa središnjim stadionom u USTA nacionalnom teniskom centru Billie Jean King.

Ivo Karlović će u nastavak dvoboja s 24-godišnjim Amerikancem ući s prednošću 'breaka' u drugom setu, do koje je stigao u trećem gemu. Fratangelo je u 'tie-breaku' prvog seta bio puno bolji od našeg veterana i stvorio početnu prednost. Ovo mu je treći nastup u glavnom ždrijebu US Opena, a u prva dva pokušaja nije prošao prvu prepreku. Karloviću je ovo 14. nastup u New Yorku, a najbolji rezultat ostvario je prošle godine plasmanom u osminu finala, gdje ga je u tri seta svladao Kei Nishikori.

U utorak je na teren trebala i Petra Martić, ali je i njen dvoboj s 10. nositeljicom, Poljakinjom Agnieszkom Radwanskom prebačen za srijedu.

Iako je odigrano svega pet mečeva u konkurenciji tenisačica, dogodilo se još jedno veliko iznenađenje, a priredila ga je Japanka Naomi Osaka koja sa 6-3, 6-1 svladala bivšu najbolju svjetsku tenisačicu i braniteljicu prošlogodišnjeg naslova, Njemicu Angelique Kerber.

US Open, tenisačice - 1. kolo

Karolina Pliškova (Češ/1) - Magda Linette (Polj) 6-2, 6-1
Barbora Strycova (Češ/23) - Misaki Doi (Jap) 6-1, 6-3
Sorana Cirstea (Rum) - Lesley Kerkhove (Niz) 6-1, 6-3
Yanina Wickmayer (Bel) - Lesia Curenko (Ukr) 6-3, 6-1
Naomi Osaka (Jap) - Angelique Kerber (Njem/6) 6-3, 6-1


Reci što misliš!