Sport

Košarka, Pripremna utakmica

Zadar u prvoj pripremnoj utakmici svladao Split na Gripama

Zadar u prvoj pripremnoj utakmici svladao Split na Gripama
facebook / KK Split

Košarkaši Zadra pobijedili su na Gripama momčad Splita rezultatom 81-79, u prvoj pripremnoj utakmici za nadolazeću košarkašku sezonu.

Iako je rana faza priprema, treneri obje momčadi inzistirali su na punom aganžmanu svojih igrača.

Domaći strateg Anto Marović rotirao je sve igrače, a prve minute u žutom dresu odigrali su novopridošlice Scott, Marčinković i Vručinić. 

Sličnu stvar je s druge strane napravio i trener Zadra Aramis Naglić. Debi u zadarskom dresu imali su Amerikanac Knowles i Domagoj Vuković. Utakmicu je pratilo i pedesetak pripadnika Tornada, koji su nekako ušli u dvoranu iako je utakmica bila zatvorena za gledatelje. 

Zadru je pripala prva i što je najvažnije posljednja četvrtina, u kojoj su gosti preokrenuli zaostatak i na kraju upisali prvu pobjedu. 

Amerikanac Preston Knowles, koji bi po prikazanoj igri u ovom susretu mogao biti dobro pogođeno pojačanje, predvodio je listu najboljih gostujućih strijelaca s 18 koševa. Mislav Brzoja je ubacio 14 koševa, dvojac Vladović - Kraljević svaki po 12. 

KK Split - KK Zadar 79-81 (15-26, 26-14, 21-19, 17-22)

KK Zadar: Bašić 4, Vladović 12, Jelenković, Brzoja 14, Knowles 18, Špralja, Kraljević 12, Ivanov 10, Vuković 2, Krajina 9


Reci što misliš!

  Vezane vijesti