Sport

Tenis

US Open: Sevastova izbacila Šarapovu u osmini finala

US Open: Sevastova izbacila Šarapovu u osmini finala
USTA/Darren Carroll

Latvijska tenisačica Anastasija Sevastova zaustavila je u nedjelju povratnički Grand Slam nastup Ruskinje Marije Šarapove u osmini finala US Opena pobijedivši je s 5-7, 6-4, 6-2 na središnjem terenu teniskog centra u Flushing Meadowsu

Sevastova je u 3. kolu bila bolja u dva seta od Osječanke Donne Vekić, a u nedjelju je pokazala da je u New Yorku spremna napraviti veliki rezultat. Latvijka je plasmanom u četvrtfinale ponovila svoj najbolji rezultat u New Yorku, kojeg je ostvarila prošle godine.

Sevastova će za mjesto u polufinalu igrati protiv Amerikanke Sloane Stephens koja je sa 6-3, 3-6, 6-1 bila bolja od 30. nositeljice Njemice Julije Goerges. Stephens se po prvi put u karijeri probila do četvrtfinala US Opena, a mogućim ulaskom u polufinale izjednačila bi svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima, koji je ostvarila 2013. na Australian Openu.

U konkurenciji tenisača prvim je četvrtfinalistom postao 12. nositelj Španjolac Pablo Carreno-Busta koji je u tri 'tie-breaka' nadigrao 18-godišnjeg kanadskog kvalifikanta Denisa Shapovalova.

US Open, tenisačice - 4. kolo

Sloane Stephens (SAD) - Julia Goerges (Njem/30) 6-3, 3-6, 6-1
Anastasija Sevastova (Lat/16) - Marija Šarapova (Rus) 5-7, 6-4, 6-2

US Open, tenisači - 4. kolo

Pablo Carreno-Busta (Špa/12) - Denis Shapovalov (Kan) 7-6 (2), 7-6 (4), 7-6 (3)


Reci što misliš!