Sport

Biciklizam

Zadranka Maja Perinović u Švicarskoj se priprema za predstojeće izazove

Zadranka Maja Perinović u Švicarskoj se priprema za predstojeće izazove
Hrvatski biciklistički savez

Članica Biciklističkog kluba Zadar, Maja Perinović nakon odličnog nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu u cestovnom biciklizmu u danskom Herningu gdje je bila deveta samo kratko je predahnula od utrka i treninga

Dva mjeseca prošlo je od tog natjecanja a Maja se već dosta dugo nalazi daleko od rodnog Zadra.

„Mjesec dana ja sam već u UCI centru u Švicarskoj gdje se pripremam za predstojeće izazove. Prvo veliko natjecanje koje me očekuje jest Svjetsko prvenstvo u Norveškoj od 17. – 24. rujna. Sve ide po planu, radi se vrhunski i puno mi znači ovaj boravak ovdje u vrhunskim uvjetima“.

Maja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu na cestovnoj utrci i to 22.rujna. Kakva su očekivanja.

„Za ovu sezonu cilj nam je bilo europsko prvenstvo koje sam odradili i više nego dobro. Sama staza u Danskoj bila je puno pogodnija od ove koja me očekuje u Norveškoj. U dogovoru s trenerom procijenili smo da nemamo neki veliki rezultatski imperativ što ne znači da idem na svjetsku smotru tek tako. Dapače, na svakom natjecanju uvijek dajem sve od sebe i tako će biti i u Norveškoj. Istina, prognoze što se tiče vremena nisu baš bajne. Očekuju nas jako niske temperature te velike količine kiše. Vjerujte, meni kao Dalmatinki navikloj na nešto sasvim drugo, na visoke temperatute to nikako ne odgovara, haha. Sve je to dobra škola, jedno veliko iskustvo i baš se veselim i ovom prvenstvu“.

Našoj Maji želimo puno sreće, nadamo se da će joj i vremenski uvjeti barem donekle pomoći pri ostvarenju što boljeg plasmana.


Reci što misliš!