Sport

Nogomet, HT Prva HNL

Dinamo teškom mukom protiv Rudeša, Lokomotiva uvjerljiva protiv Intera

Dinamo teškom mukom protiv Rudeša, Lokomotiva uvjerljiva protiv Intera
Sanjin Strukic/PIXSELL

U posljednjem susretu osmog kola Prve HNL Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Rudeš 3-2 i ponovo ima četiri boda više od drugoplasirane Rijeke

Dinamo je očekivano stigao do bodova, ali daleko teže nego što se mislilo. 'Modri' su još jednom odigrali loše i to je bivši drugoligaš u svom premijernom nastupu na Maksimiru umalo kaznio.

Dinamo je poveo 2-0 golovima Henriqueza iz kaznenog udarca u 24. minuti, te Bekovića nakon ubačaja iz kornera u 59. minuti. Smanjio je Lulić iz dvojbene situacije u 81. minuti, no tri minute kasnije Soudani je vratio na plus dva. Ipak, u 88. minuti Budimir je lijepim udarcem glavom smanjio na 2-3 produživši gostima nadu. Do kraja utakmice Rudeš je pokušao zabiti i treći gol i tako prirediti senzaciju, no nije uspio.

Rudeš je prošle sezone pod vodstvom Igora Bišćana izborio plasman u Prvu HNL. Ove sezone momčad vodi Španjolac Inaki Alonso, a nakon osam kola još uvijek su bez pobjede.

U prvom nedjeljnom dvoboju Lokomotiva je pobijedila Inter 3-0, a sva tri gola 'lokosi' su zabili u nastavku utakmice. Strijelci su bili Radonjić (51), Ivanušec (69) i Hujber (70).

Na ljestvici vodi Dinamo s 22 boda, Rijeka je druga s 18 bodova,a treći je Hajduk sa 16 bodova. Na začelju je Rudeš s tri boda.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!