Sport

Stolni tenis

Andrej Gaćina predvodi reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Luksemburgu

Andrej Gaćina predvodi reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Luksemburgu
ITTF

U srijedu počinje ekipno Europsko prvenstvo u stolnom tenisu, koje se od 13. do 17. rujna igra u Luksemburgu. Obje naše reprezentacije u su I. diviziji odnosno borbi za medalju, ali izgledi im nisu niti približno isti

Dečki (Andrej Gaćina, Tomislav Pucar, Tomislav Frane Kojić, Tomislav Kolarek, Filip Čipin i izbornik Neven Karković) su kvalifikacije odradili bez greške, plasirali se direktno te pritom na drugom mjestu ostavili Bjelorusiju. U Luksemburgu ih u skupini ponovno čekaju Bjelorusi, te Nijemci i Španjolci. Realno je za očekivati borbu za drugo mjesto što vodi u četvrtfinale.

Zadranin Gaćina najavio je nastup na Europskom prvenstvu:

"Iskreno, nisam puno razmišljao o EP-u. Osim mene, mlada smo momčad i ne trebamo pred sebe stavljati nekakve ciljeve, već ići iz meča u meč. Njemačka je glavni favorit za zlato, Bjelorusija stari znanac s kojom smo valjda svako prvenstvo u skupini. Španjolci su opasni, Robles je dosta napredovao, Cantero igrač koji ima drukčiju igru od ostalih, a tu su još Duran i Machado, obojica dobri igrači. Nama su neugodni, definitivno, rekao bih 50-50. Meni osobno je drago da sam prošao dva ekipna EP-a igrao na visokoj razini, izgubio sam samo jedan meč u svim susretima! Ne smatram se vođom ove momčadi, realno stolni tenis je individualni sport bez obzira na to što je ovo ekipno prvenstvo. Za stolom si sam sa suparnikom i ne treba razmišljati o ukupnom rezultatu, već o suparniku s druge strane stola."

Kod cura (Mateja Jeger, Mirela Đurak, Dorina Srebrnjak i izbornica Tian Yuan) je situacija nešto drukčija. Već činjenica što su izborile I. diviziju u dodatnim kvalifikacijama sa Srbijom velik je uspjeh. U Luksemburgu ih čekaju Njemačka, Švedska i Mađarska. Nezgodnije teško da je moglo biti.


Reci što misliš!