Sport

tri tjedna izvan stroja

Subašić o bizarnoj ozljedi: Kakav peh i sramota!

Subašić o bizarnoj ozljedi: Kakav peh i sramota!
EXPA/PIXSELL

Danijel Subašić neće moći pomoći Vatrenima u listopadskim kvalifikacijskim utakmicama s Finskom i Ukrajinom, iako on to silno želi i sve će učiniti da se oporavi na vrijeme, no s obzirom na dijagnozu to bi bilo čudo

Realno je, na vrata će morati Lovre Kalinić ili možda Dominik Livaković, kojeg izbornik Čačić odabere. Subašić je u četvrtak poslijepodne, nakon što je napravio pregled magnetskom rezonancom, za Sportske novosti opisao težinu ozljede:

"U gležnju desne noge jedan mi je ligament pukao, a jedan napukao. Liječnicu kažu da mi trebaju tri tjedna da to zaraste i za rehabilitaciju. Na okupljanje reprezentacije bih se praktično morao javiti za dva tjedna, jasno da je to teško očekivati. Vidjet ćemo što će biti, radit ću non-stop terapije, ali zaista teško."

Kako se to dogodilo na treningu u Leipzigu?

"Ma nevjerojatno. Na kraju treninga, ostali smo za zadnjih deset šuterskih minuta. Bio sam na golu, odradio seriju, pa stao sa strane da drugi vratar također to obavi. On je jednu loptu obranio, letjela je prema meni po zraku, išao sam skočiti na nju, napravio dva koraka unatrag, i dok sam bio u skoku druga je lopta, odakle se samo stvorila, prošla ispod, nisam je vidio, u doskoku sam na nju stao i izvrnuo zglob. Eto, to se zbilo", prepričao je Subašić za Sportske novosti.

Pa zaista peh. Kao na filmu.

"Peh sramota, nemogući peh. Što reći? Da se ozlijedim na utakmici rekao bih, ali ovako, u zadnjoj minuti treninga, kad trebaš već ići u svlačionicu. Ozlijedio sam se na ništa. Šteta, šteta..."


Reci što misliš!