Sport

boks, bk diabolik

Roko Bukvić napada medalju na EP u bugarskom Albenu

Roko Bukvić napada medalju na EP u bugarskom Albenu

Nakon niza medalja u posljednje vrijeme na raznim natjecanjima, te nakon velikog srebra na posljednjem prvenstvu Hrvatske, mladog zadarskog boksača Roka Bukvića očekuju novi izazovi.

Pod hrvatskom zastavom, 16-godišnji Roko nastupit će za boksačku reprezentaciju u kategoriji do šezdeset kilograma na Europskom prvenstvu koje će se održati u bugarskom gradu Albenu u razdoblju od 17. do 26. rujna.

Veliko natjecanje i još veći izazov se nalaze pred Rokom, natjecanje i izazov kojem će pristupiti nesumnjivo maksimalno motiviran i sa najvećom željom za povoljan rezultat. Iza Roka i njegovih trenera, Nike Marketina i Vedrana Bajla su posljednja dva mjeseca intezivnog i svakodnevnog pripremanja za europsko prvenstvo i nema sumnje kako je Roko odlično pripremljen za još jedan dobar rezultat.

Roko je uzoran i odličan učenik medicinske škole sa maksimalno razvijenim radnim navikama u sportu i u obrazovanju. Od Roka se sa razlogom očekuju veliki uspjesi, međutim, sam nastup na europskom prvenstvu za hrvatsku boksačku reprezentaciju itekako je veliki uspjeh.

Sve je spremno za još jedan veliki boksački događaj u kojem će sudjelovati mladi zadarski boksač. Sada ostaje za vidjeti kako će se razvijati događanja u Bugarskoj. Roko također ima mlađeg brata Luku,  talentiranog boksača čiji se nastup očekuje na europskom prvenstvu za kadete u sljedećoj godini.

Poželimo im mnogo sportske sreće!


Reci što misliš!