Sport

Superkup ABA Lige

Cedevita u lovu na prvi trofej ove sezone

Cedevita u lovu na prvi trofej ove sezone
KK Cedevita

Nakon EuroBasketa klupska košarka vraća se u dvorane. Hrvatski prvak Cedevita od 20. do 23. rujna crnogorskom Baru igrat će Superkup ABA lige, na kojem će nastupiti, ne računajući prvaka Crvenu Zvezdu, prošlogodišnjih osam najboljih momčadi

Cedevita će prvu utakmicu u četvrtfinalu igrati u srijedu od 14 i 30 sati protiv FMP-a. Na tom susretu neće biti glavnog trenera Cedevite Jure Zdovca i Cedevitu će voditi pomoćni trener Slaven Rimac jer Zdovc putuje na oproštaj trenera Dušana Ivkovića u Atenu.

"FMP je jedna mlada i poletna ekipa s par iskusnih igrača. To je u biti ekipa po mjeri za prvu utakmicu. Nikoga se ne bojimo i svakoga poštujemo. Zna se tko je i što je Cedevita i tu uopće nema plana B, tu utakmicu treba dobiti", kazao je Zdovc. 

Ako Cedevita pobijedi FMP, polufinalnu utakmicu će igrati u petak. U slučaju poraza u četvrtfinalu, odigrat će još jednu utakmicu u četvrtak, a finale Superkupa predviđeno je za subotu. Drugi naš predstavnik je Cibona koja će također u srijedu ali u 19 sati igrati protiv domaće Budućnost.


Reci što misliš!