Sport

FC Barcelona

Valverde: Dembele nije na vrijeme prepoznao mogućnost teže ozlijede

Valverde: Dembele nije na vrijeme prepoznao mogućnost teže ozlijede
Manel Montilla

Ousmane Dembele, ovoljetno rekordno Barcelonino pojačanje, neće biti u konkurenciji za nastup naredna četiri mjeseca zbog ozljede koju je zaradio u subotnjoj pobjedi protiv Getafea.

Dembele je još tijekom zagrijavanja osjetio lagane probleme, međutim nije se obazirao i nastavio je igrati. Na kraju se to pokazalo kobnim i ozljeda se pogoršala.

"On je igrač koji nikada ranije nije imao problema s ozljedom mišića i vjerojatno nije imao dovoljno iskustva da bi prepoznao kako se ozljeda može pogoršati. On je vrlo brz igrač i napravio je pokret koji je bio najgori za mišić. Iskusniji igrač sigurno bi prepoznao situaciju i ne bi tako krenuo", smatra Ernesto Valverde.

Valverde smatra kako će Barcelona uspjeti pokriti njegov izostanak igračima iz aktualnog kadra.

"Imamo nekoliko igrača koji mogu odigrati na njegovoj poziciji. Tu su Gerard Deulofeu, Aleix Vidal, Denis Suarez, Andre Gomes, imamo i B momčad, pronaći ćemo rješenje."

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu vjeruje kako će Dembele biti spreman za one najvažnije utakmice koje će krenuti od početka 2018. godine.

"Siječanj i veljača mjeseci su kada počinju najvažnije utakmice, a dotad ćemo ga imati ponovno u momčadi. Razgovarao sam s njim, normalno da ga je sve ovo pogodilo, ali to je normalno. U dobrim je rukama i vjerujemo u brz oporavak."


Reci što misliš!