Sport

Bundesliga 17/18

Kovačev Eintracht upisao minimalnu pobjedu u Kolnu

Kovačev Eintracht upisao minimalnu pobjedu u Kolnu
eintracht.de

Eintracht iz Frankfurta upisao je drugu pobjedu ove sezone, Kovačeva momčad svladala je u gostima Köln s minimalnih 1:0 pogotkom iz kaznenog udarca u 20. minuti utakmice. Ovim porazom domaćin je nastavio s katastrofalnim ulaskom u sezonu, najgorim otkad igra u Bundesligi, upisavši peti poraz uz gol razliku 1-13

Nikada u povijesti kluba Köln u najvišem rangu njemačkog nogometa nije otvorio sezonu s pet uzastopnih poraza, sve do danas. Na domaćem terenu izgubio je od Eintrachta s minimalnih 1:0 i tako ostao na dnu ljestvice bez bodova i gol razlikom 1:13.

Druga je ovo pobjeda za Kovačevu momčad ove sezone i ujedno druga u gostima. Podsjetimo, u trećem je kolu istim rezultatom svladala Borussiju Mönchengladbach. Sada ima ukupno sedam bodova i nalazi se na devetom mjestu.

Domaćin se više orijentirao na napad u prvih desetak minuta, no nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti. Gotovo iz ničega gosti su došli do prednosti u 20. minuti kada je nakon nesmotrenosti obrane loptu ukrao Mijat Gaćinović koji je uz kontakt s vratarom Kölna pao u kaznenom prostoru, a sudac dosudio najstrožu kaznu. Siguran je s linije 11 metara bio Sebastien Haller.

Iz pogreške obrane Eintrachta domaćin je mogao do izjednačenja, Simon Zoller je došao do lopte na pet metara od gola, no siguran pogodak blokirao je Makoto Asebe. Nervozniji domaćin nije ozbiljnije zaprijetio do kraja poluvremena, a mogao je u samoj završnici biti i dva gola u zaostatku da je Gaćinović bio precizniji ili uposlio suigrača u boljoj poziciji.

Domaćin je tražio izjednačujući pogodak u drugom poluvremenu, ali nije bio dovoljno precizan. Najbolju priliku Köln je imao u 78. minuti kada je jedan odbijanac došao do Yuye Osake koji iz blizine puca preko gola. Domaćin je sve karte bacio u napad, no bez uspjeha.

Ante Rebić napustio je teren nakon korektnih 68 minuta uz, kako se činilo na izlasku, nešto lakšu ozljedu.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!