Sport

Zadar basketball tournament

Košarkaši Zadra poraženi od Bayerna uz ipak vrlo dobar dojam

Košarkaši Zadra poraženi od Bayerna uz ipak vrlo dobar dojam
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pred oko 2500 gledatelja u Krešinom domu Zadrani su porazom otvorili svoj nastup na Zadar Basketball Tournamentu. Da se na početku utakmice nisu prestrašili Bayerna i njihovog snažnog pritiska po cijelom terenu, rezultat je možda mogao biti i bolji od konačnih 78-68

Preplašeni Zadar početkom je utakmice djelovao tek kao nešto slabiji sparing partner Bayernu koji je koševe postizao iz gotovo svake prigode, pa je njihova prednost 24-10 nakon 10 minuta igre djelovala čak i dobro s obzirom na to što su igrači Aramisa Naglića prikazali na parketu.

Odnos snaga se očekivano nije promijenio niti početkom druge dionice, a Zadar samo zahvaljujući angažmanu Krajine i Ivanova nije ušao u još dublje rezultatske dubioze od 35-14 u 15. minuti igre.

Tek kad su se primjerom Ivanova i Krajine poveli i ostali suigrači, a prvenstveno se to odnosi na Brzoju, Zadar je počeo sličiti na momčad i pružati kvalitetan otpor protivniku. Na ruku im je išla i činjenica kako je Bayern iskoristio bonus, pa su kombinacijom 'rudarenja' pod košem i slobodnih bacanja istopili zaostatak i na 15 minuta pauze otići s ipak puno ljepših 43-32 u korist Bayerna.

Krajina je u prvom poluvremenu definitivno pokazao najviše u redovima Zadra. Postigao je 9 koševa i dohvatio 2 skoka, no njegov je voljni angažman zaslužio posebne pohvale. Kod Bayerna su pak trojica igrača postigla po 9 koševa: Cunningham, Đedović i Zirbes i tu je ležao razlog dominacije njemačke momčadi.  

Kad su Zadrani napokon sami sebi dokazali kako se mogu nositi s momčadi kao što je Bayern, vidjeli smo jedan potpuno drugačiji Zadar u trećoj dionici. Debitant Luka Božić dugo se tražio a onda je u pravom smislu te riječi eksplodirao i pogodio tri uzastopne trice za seriju 9-0 Zadra u početnih četiri minute drugog poluvremena, kojom se Zadar približio na svega 43-41. Košem istog igrača Zadar je stigao i do 44-43.

Vodstvo Zadra nažalost nismo dočekali jer Bayern je opet zbio redove te je minutu i pol pred istek treće dionice vratio dvoznamenkastu prednost 58-48,a u preostalom su vremenu preko Đedovića postigli još dva poena pa je rezultat nakon 30 minuta igre glasio 60-48 u korist Bayerna.

U posljednjoj je pak dionici Zadranima ponestalo snage. S povremenim izrazito jakim pressingom Bayerna više se nisu mogli nositi, no i dalje su bolje izgledali nego početkom susreta. Posebno je dobru rolu odigrao Domagoj Vuković koji je pokazao svu raskoš svog atleticizma s nekoliko zakucavanja koja su podigla tribine na noge i ujedno izbavila Zadar iz nešto većeg minusa. Upravo je s jednim takvim, na asistenciju Luke Tomasa, i postavio rezultat utakmice na 78-68 u korist njemačkog sastava.

Da nije bilo onih crnih 15 minuta na početku utakmice, igra Zadra bi dobila i više no prolaznu ocjenu. Ovako ćemo se ipak zadovoljiti s igrom prikazanom u narednom periodu koja bi definitivno trebala biti vodilja za utakmice koje slijede, ne samo na ZDBT-u, već i u natjecateljskom dijelu sezone.

U redovima Zadra svakako valja pohvaliti debitanta Luku Božića koji je postigao 14 koševa. Krajina, Ivanov i Vuković su nadodali svaki po 11. Nijemce je u pobjedi predvodio Nikad Đedović s 20 koševa, dok su po 13 postigli Zirbes i Cunningham.
Zadrane sutra u 20 sati očekuje još jedan težak dvoboj u kojem će odmjeriti snage s ruskim gigantom, CSKA!

KK Zadar – Bayern München 68-78 (10-24, 22-19, 16-17, 20-18)

KK Zadar: Bašić 9, Ivanov 11, Kraljević 2, Jelenković 5, Krajina 11, Vuković 11, Prša, Brzoja 5, Špralja, Tomas, Božić 14.

Bayern München: Hobbs 6, King 2, Cunningham 13, Đedović 20, Redding 9, Barthel 5, Gavel, Ogunsipe, Booker 10, Zirbes 13, Jallow.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti