Sport

Zadar basketball tournament

Naglić: Imam samo riječi hvale za Božića i Vukovića

Naglić: Imam samo riječi hvale za Božića i Vukovića
Mate Krezić

Košarkaši Zadra sinoć su u sklopu Zadar Basketball Tournamenta poraženi od minhenskog Bayerna s rezultatom 78-68. Izuzev početnih 15 minuta, Zadrani itekako mogu biti zadovoljni s prikazanom igrom

Svjestan je velikih grešaka na početku utakmice i trener Zadra, Aramis Naglić:

"Početak utakmice bio je prilagodba na snagu i kvalitetu protivnika koji se nalazi na jednoj višoj razini košarke u svakom pogledu. Kasnije smo pohvatali konce utakmice i uspjeli odigrati relativno kvalitetno. Ne možemo biti nezadovoljni s obzirom na rotaciju koju imamo. Volio bih da svakodnevno imamo prilike igrati ovakvu košarku jer tada i igrači postaju bolji. To je jedna viša dimenzija i brzina, svaka pogreška u obrani se naplati i to je prava škola za naše igrače."

Odličan dojam ostavila su dvojica ovogodišnjih pojačanja, Luka Božić i Domagoj Vukovi:

"Za Božića imam samo riječi hvale. Imao je samo dva treninga s nama pa se nije ni stigao uigrati. Bilo je tu nekih grešaka, ali on je s nama tek tri dana. Dao sam mu veliku minutažu jer ju je i zaradio sjajnom energijom i već je sada pokazao da će nam biti veliko pojačanje. Vuković se još uvijek uči igrati na poziciji 'trojke' gdje ga ja vidim jer smatram da nam tamo može najviše pomoći. Pokazao je da ima te kvalitete, posebice obrambene i skakačke. Mislim da je na toj poziciji njegova budućnost ako želi igrati košarku na visokoj razini."

Gostujući trener, Aleksandar Đorđević, nije imao na raspolaganju cijelu momčad...

"Imali smo problem s rotacijom jer nedostaju nam trojica igrača koji su igrali na Eurobasketu: Lučić, Mačvan i Jović. Ponavljamo iste individualne greške kao i prošle godine. Pokušavamo više prostora dati igračima kao što je Cunningham tako da još uvijek ne mogu dati ozbiljniju ocjenu momčadi. Što se tiče Zadra, na početku su bili možda malo zatečeni intenzitetom s kojim smo ušli u utakmicu, ali čim su se adaptirali došla je do izražaja njihova kvaliteta."

 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti