Sport

Košarka, ABA superkup

Cibona dobro startala pa sve prosula protiv Partizana

Cibona dobro startala pa sve prosula protiv Partizana
Mornar/MediaPro

Predvođen raspoloženim Amerikancem Nigel Williams-Gossom, Partizan je u susretu za plasman u ABA Superkupu svladao Cibonu s 83:76

Partizan je u početku loše krenuo, a to je znala iskoristiti Cibona koja je napravila 12:0 seriju i povela glavnu riječ u utakmici. Reagirao je potom Miroslav Nikolić i Crno-bijeli hvataju ritam i ubrzo priključak.

Cibona je pri vodstvu od 10 razlike igrala jako loše. Šutiralo se brzinski, iz neizgrađenih pozicija i tako je prvu četvrtinu ipak uzeo Partizan. Druga je završila izjednačeno 23:23, a briljirao je Amerikanac u redovima srpske momčadi Nigel Williams-Goss koji je s 14 poena, uz dvije pogođene trice, uspio zadržati Partizan u egalu i donijeti im vodstvo na odmoru.

Williams-Goss nastavio je s dobrom igrom i u nastavku, pa se slobodno može reći da je Partizan upravo na njegovim krilima došao do pobjede. Ali, također treba istaknuti da su bili bolji i u igri pod košem, pa se često događalo da su do poena dolazili iz drugog ili trećeg pokušaja u Ciboninom reketu.

Na kraju je William-Goss došao do 30 poena, 7 skokova i 4 asistencije, a jako važnu ulogu u pobjedničkoj momčadi odigrao je i Marko Čakarević koji je upisao double-double s 13 poena i isto toliko skokova.

Najefikasniji u redovima zagrebačke momčadi bio je Cleveland Melvin III koji je utakmicu završio s 25 poena i 17 skokova.


Reci što misliš!