Sport

Zadar Basketball Tournament

Luka Božić: Nova smo momčad, mislim da možemo pružiti dosta više

Luka Božić: Nova smo momčad, mislim da možemo pružiti dosta više
Hrvoje Jelavić/ PIXSELL

Košarkaši Zadra doživjeli su rekli bismo očekivan poraz u uvodnoj utakmici Zadar Basketball Tournamenta. Pred skoro 3000 gledatelja, njemački Bayern Munchen porazio je Zadrane rezultatom 78-68

Zapažen debi u zadarskom dresu imao je posljednje pojačanje momčadi Aramisa Naglića, Luka Božić. Jedan od najvećih hrvatskih košarkaških nada, pokazao je u drugom poluvremenu ove utakmice svu raskoš svog talenta. 

Mladi je Bjelovarčanin nakon uhodavanja u prvom poluvremenu, utakmicu završio s učinkom od 14 koševa, 6 skokova i 3 ukradene lopte, čime je ujedno bio i najbolji strijelac zadarske momčadi.

Njegovih 11 poena (tri vezane trice) u uvodnom dijelu drugog poluvremena, razbudilo je zadarsku publiku, samim time što je zaostatak Zadrana u tim trenucima iznosio samo pola koša, (43-44)

Nažalost rezultatskoj neizvjesnosti tu je bio kraj, jer se Bayern vrlo brzo ponovo odvojio i do kraja utakmice pokazao da je ipak presnažan suparnik. 

- Nažalost, ispalo je tako. U svoje ime mogu kazati da više od mjesec dana nisam igrao pet na pet, tako da ovo što sam danas prikazao na terenu je na nekih 20% mojih mogućnosti. S obzirom na to da smo dosta nova momčad, čak smo se neko vrijeme i dosta solidno držali. Mislim da možemo pružiti dosta više. Početkom drugog poluvremena složili smo dobru seriju s kojom smo se približili protivniku na samo pola koša zaostatka, nažalost nismo uspjeli održati tu razinu i dalje. Bayern ima puno bolju rotaciju igrača i na kraju je završilo kako je završilo. Mislim da će to sutra izgledati dosta bolje, kazao je poslije utakmice Luka Božić.

Košarkaše Zadra danas u 20 sati očekuje dvoboj protiv još jednog košarkaškog giganta, ruskog CSKA. Dođite i uživajte u još jednom zanimljivom košarkaškom spektaklu. 


Reci što misliš!