Sport

Zadar basketball tournament

Zadar izdržao samo jedno poluvrijeme protiv moskovskog CSKA

Zadar izdržao samo jedno poluvrijeme protiv moskovskog CSKA
Dino Stanin/PIXSELL

Košarkaši Zadra jednostavno nisu imali snage ni umijeća za ostati u igri protiv moskovskog CSKA duže od jednog poluvremena. I uistinu, prva je polovica susreta pružila pravo zadovoljstvo za nešto više od 2500 gledatelja, dok je u drugoj polovici Zadar praktički nestao s parketa

Za razliku od jučerašnje utakmice protiv Bayerna, Zadrani su večeras započeli bez prevelikog respekta prema protivniku i odmah su bili nagrađeni odličnim rezultatom. Prvo vodstvo upisali su već u drugoj minuti nakon trice Lovre Bašića za 5-2. Za drugo vodstvo pobrinuo se sjajni Luka Božić polaganjem i dodatnim slobodnim bacanjem za 13-11. 

#ZDBT2017: KK Zadar - CSKA Moskva 68-97 #ZDBT2017: KK Zadar - CSKA Moskva 68-97

Najveće je pak vodstvo, ono od 18-13 minutu i pol pred kraj prve dionice djelo kapetan Šime Špralje koji je pogodio za tri poena uz pomoć table. Ipak i CSKA je imao što za reći pa je u preostalom vremenu preko Coryja Higginsa i Nanda De Coloa izjednačio na 18-19. 

Za sjajno otvaranje utakmice Zadra, osim nekoliko lijepih napadačkih rola, svakako valja pohvaliti momčadsku obranu na koju CSKA u tim trenucima nije imao adekvatan odgovor.

Dobro je Zadar izgledao i veći dio druge dionice, no sjajni strijelac De Colo je s dvije trice ipak odveo CSKA do vodstva 32-25. Uzvratio je Zadar preko Božića i Filipa Kraljevića i smanjio na 33-29 dvije minute pred kraj poluvremena, na što je klupa Moskovljana reagirala s minutom odmora.

Pokazalo se to dobrim potezom trenera Dimitrisa Itoudisa budući da su njegovi igrači u preostalom periodu postigli 5 a primili samo 2 koša za ukupno vodstvo gostiju 38-31 nakon 20 minuta igre.

Kod Zadra je Božić bio najefikasniji sa 7 poena u prvom poluvremenu, a po 6 su dodali Bašić, Špralja i Kraljević. U redovima CSKA prednjačio je De Colo s 11 koševa, dok je 10 nadodao Higgins.

Nažalost, u nastavku utakmice to više nije bio onaj Zadar koji nas je u prvom dijelu na trenutke oduševljavao. Moskovljani su u samo 4 minute napravili seriju 14-2 za vodstvo od 'okruglih' 20 koševa razlike, 53-33. Time su otklonili svaku rezultatsku neizvjesnost i vodu usmjerili na svoj mlin.

Aramis Naglić reagirao je s minutom odmora, no od nje nije bilo veće koristi budući da je prednost gostiju i dalje rasla sve do već razočaravajućih 74-42, koliko je semafor pokazivao nakon 30 minuta igre. Prevedeno, Moskovljani su trećoj dionici slavili s 36-11!

U posljednjoj dionici Zadrani su izgledali tek toliko bolje da nisu potonuli u pravu katastrofu kako se činilo na početku drugog poluvremena. I ne, gosti se nisu u niti jednom trenutku opustili, već su se bacali za svaku loptu i igrali obranu na rubu prekršaja tako da nekoliko solidnih rola naših igrača ipak poprima nešto na težini. Iako konačnih 29 koševa razlike (97-68) ne izgleda nimalo lijepo, moglo je izgledati i puno gore po domaćina da pred kraj utakmice s nekoliko lijepih poteza Jelenkovića, Vukovića i Božića nisu uljepšali svoj poraz.

Strijelce Zadra predvodio je Božić sa 17 koševa, a jedini dvoznamenkasti uz njega bio je Jelenković s 11. De Colo je s 21 košem predvodio pobjedničku momčad, 13 je dodao Higgins, a Katsivelis.

Zadru sada preostaje utakmica za peto mjesto na turniru koja se igra u nedjelju, a protivnika će saznati nakon što se sutra odigraju preostali susreti.

KK Zadar – CSKA 68-97 (18-1, 13-20, 11-36, 26-23)

KK Zadar: Bašić 6, Ivanov 2, Kraljević 6, Jelenković 11, Krajina 6, Vuković 9, Prša 1, Brzoja 4, Špralja 6, Tomas, Božić 17.

CSKA: De Colo 21, Katsivelis 12, Westermann 6, Astapakovich 5, Korobkov 4, Clyburn 8, Higgins 13, Kulagin 2, Khryapa 6, Hines 7, Hunter 9, Makiev 4.


Reci što misliš!