Sport

Premiership 17/18

Tottenham izvukao pobjedu u gradskom derbiju kod West Hama

Tottenham izvukao pobjedu u gradskom derbiju kod West Hama
premierleague.com

Sjajnom utakmicom na Olimpijskom stadionu u Londonu West Ham i Tottenham otvorili su šesto kolo Premiershipa. Do bodova su došli gosti, slavio je Tottenham s 3:2

Protiv gradskog rivala Tottenhama West Ham je ostvario više pobjeda nego protiv bilo kojeg drugog protivnika u Premiershipu. Danas momčad Slavena Bilića nije uspjela dodatno popraviti tu statistiku, na Olimpijskom stadionu do sva tri boda stigao je Tottenham.

Bila je to utakmica koju su po tko zna koji put odlučile obrambene pogreške Bilićeve momčadi. Imao je Tottenham nakon dvije trećine igre ogromnih 3:0, ali su uporni Čekićari uspjeli doći do 2:3, za više od toga nije bilo ni vremena, ni sreće.

Nakon manje od pola sata igre Bilić je bio primoran na zamjenu. Ozlijedio se Antonio i u igru je morao Andy Carroll, što je vrlo brzo imalo velikog utjecaja i na rezultat. Igrala se 34. minuta kada je neoprezni Carroll u opasnoj zoni poklonio loptu gostima, Dele Alli izbjegava zaleđe na desnoj strani i ubačajem pronalazi Harryja Kanea u sredini, usamljeni napadač Tottenhama glavom zabija za 1:0.

Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0 za goste. U nekoliko poteza iz prve Tottenham je iz faze obrane stigao pred Joea Harta, obranio je Delle Alijev pokušaj Hart, ali lopta se odbija do Kanea koji šalje loptu u praznu mrežu. Koliko Kane uživa igrati protiv West Hama govori podatak kako je u posljednjih šest prvenstvenih utakmica protiv West Hama postigao čak sedam golova.

Činilo se kako je priči u Londonu kraj kada je u 60. minuti Eriksen povisio na 3:0. Ovim je pogotkom Eriksen prestigao Nicklasa Bendtnera i postao Danac s najviše pogodaka u povijesti Premiershipa.

No, West Ham se nije predao, Bilić je bacio karte u napad i vrlo brzo domaći se vraćaju u igru. Bila je to lijepa akcija Čekićara iz prekida, u završnici Fonte glavom prebacuje na lijevu vratnicu i pronalazi Chicharita, Meksikanac glavom zabija za 1:3.

Dodatnu pomoć domaćini su dobili od Auriera, koji je nesmotrenim startom u 70. minuti zaradio drugi žuti karton i ostavio goste s igračem manje u polju. Postao je tako Aurier prvi igrač Tottenhama koji je isključen u Premiershipu nakon što je momčad prethodnih 868 dana izdržala bez crvenog kartona.

Pritisnuo je Tottenham i u 87. minuti smanjio na 2:3. Po lijevoj je strani prošao Masuaku i u sredini pronašao natrčalog Kouyatea, koji glavom šalje loptu pod gredu. Pokušali su Čekićari do izjednačenja, ali više nije bilo vremena.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!