Sport

nogomet, treća hnl jug

Nogometaši Zadra nastavili pobjednički niz, iz Sinja se vraćaju s tri boda!

Nogometaši Zadra nastavili pobjednički niz, iz Sinja se vraćaju s tri boda!
NK Zadar

Nogometaši Zadra napokon su uhvatili pobjednički ritam! Nakon slavlja nad Primorcem i Slavonijom, nova je pobjeda izborena na teškom gostovanju kod sinjskog Junaka

Zadrani su odmah na početku utakmice protivniku dali do znanja kako su u Sinj došli po pobjedu. Nakon tri propuštene prigode u uvodnim trenucima, napadački se pristup isplatio već u 10. minuti kada je dvojac Župan - Torbarina u prigodu pogurao Tomislava Ivičića koji je izbio sam pred gostujućeg vratara i neobranjivo pogodio donji desni kut vrata.

Ivičiću je to bio prvi pogodak u jednoj službenoj utakmici za Zadar.

Zadar je i nakon pogotka bio bolja momčad na terenu, prigode su imali Anić i Župan, no mreže su do isteka 45. minute mirovale.

Domaćin je prvu ozbiljniju prijetnju imao u 51. minuti kada je Vladislavić uputio udarac prema zadarskom golu, no Gluić se nije dao iznenaditi.

Zadar je uskoro opet uspostavio dominaciju i u 78. minuti udvostručio vodstvo. Kristijan Jurić je povukao po lijevoj strani i uputio prizemnu loptu u kazneni udarac gostiju gdje najspretniji bio Karlo Torbarina koji je pospremio loptu iza leđa vratara Labrovića za vodstvo gostiju 2-0.

Zadrani su do kraja utakmice rutinski sačuvali stečeno vodstvo i tako, nakon biogradskog Primorca i požeške Slavonije, upisali svoju treću uzastopnu pobjedu.

U šestom kolu Treće HNL Jug nogometaši Lea Burčula na svojim će, nadamo se punim, Stanovima ugostiti Zmaj iz Blata.

NK Junak - NK Zadar 0-2 (0-1)

NK Zadar: Gluić, Jović (od 72. Smokrović), Jerbić, Šimurina, Pranić, Tokić, Župan, Jurić (od 81. Colić), Anić, Torbarina, Ivičić (od 88. Viduka).


Reci što misliš!