Sport

Biciklizam

Petar Sagan u foto finišu osvojio treći naslov u nizu

Petar Sagan u foto finišu osvojio treći naslov u nizu
PHILIPPE LOPEZ

Slovački biciklist Peter Sagan treću je godinu osvojio naslov svjetskog prvaka u cestovnoj vožnji, nakon trijumfa u Richomondu 2015. i Dohi 2016. Sagan je slavio i u nedjelju u Bergenu te je tako postao prvi vozač u povijesti kojemu je to uspjelo

Sagan je nakon 267.5 kilometara u završnici za manje od pet centimetara uspio nadvisiti domaćeg favorita, Norvežanina Alexandera Kristoffa kojemu je pripala srebrna medalja, dok je do bronce stigao Australac Michael Matthews.

Tijekom čitave utrke nije bilo previše pokušaja odvajanja iz glavne skupine, a najbliži tomu da ostane ispred pelotona bio je Francuz Julian Alaphilippe koji je sve do tri kilometra prije cilja imao 10-ak sekundi prednosti u odnosu na glavnu skupinu, no ipak nije uspio zadržati žestok ritam do samoga kraja.

U 90 godina, koliko se održavaju svjetska biciklistička prvenstva, samo je pet vozača osvajalo tri naslova svjetskog prvaka, prije Sagana to je uspjelo samo Belgijancima Riku Van Steenbergenu i Eddyju Merckxu, Talijanu Alfredu Bindi te Španjolcu Oscaru Freireu, no sjajni je Slovak prvi koji je uspio pobijediti tri puta zaredom.

REZULTATI:

1. Peter Sagan (Svk) 6:28:11

2. Alexander Kristoff (Nor)

3. Michael Matthews (Aus)

4. Matteo Trentin (Ita)

5. Ben Swift (VB)

6. Greg Van Avermaet (Bel)

7. Michael Albasini (Švi)

8. Fernando Gaviria (Kol)

9. Aleksej Lucenko (Kaz)

10. Julian Alaphilippe (Fra) svi isto vrijeme


Reci što misliš!