Sport

Zadar basketball tournament

Petar Grašo, Dino Rađa i Ferit Sahenk uživali u košarci na tribinama Višnjika

Petar Grašo, Dino Rađa i Ferit Sahenk uživali u košarci na tribinama Višnjika
Iva Perinčić & Zvonko Kucelin

Hrvatska je posljednjih dana bila središte vrhunske europske košarke. Dva posljednja pobjednika Eurolige odigrali su u finalu Zadar Basketball Tournamenta utakmicu za pamćenje, a pobjedu je izborio aktualni prvak, turski Fenerbahče Dogus koji je bio bolji od CSKA Moskve rezultatom 76:72

Među prvima igračima je čestitao Ferit Sahenk, vlasnik Dogus Grupe koji nije krio zadovoljstvo pobjedom. On je utakmicu pratio u društvu predsjednika Fenerbahčea Aziza Yildrimija.

U vrhunskoj košarci koju rijetko imamo prilike vidjeti bilo gdje, a naročito u Hrvatskoj, uživali su košarkaške legende Dino Rađa i Dražen Anzulović te bivši košarkaš i jedan od najpoznatijih glazbenika u regiji Petar Grašo koji je utakmice pratio u društvu sestre Buge i oca Zorana. Oni su s velikim zanimanjem pratili utakmicu za treće mjesto koje je osvojio Bayern München pobijedivši Brose Bamberg u kojem igra Leon Radošević, suprug Petrove sestre Buge.

Medalje je pobjedničkoj momčadi Fenerbahče Dogus uručila organizatorica Zdenka Zrilić iz tvrtke S Event, a izaslanica Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, pokroviteljice turnira, gospođa Ljerka Ćosić uručila je medalje drugoplasiranoj momčadi CSKA Moskva. Medalje trećeplasiranoj momčadi Bayern München uručio je NBA skaut Emilio Kovačić. Najboljem igraču turnira Jan Veselyju nagradu je uručio Slavko Trninić, a najboljem strijelcu Nando De Colou Ibrahim Kutluay. 

#ZDBT2017: Fenerbahce Dogus - CSKA Moskva 76-72 #ZDBT2017: Fenerbahce Dogus - CSKA Moskva 76-72

Zadarski turnir izvrsna je promocija Hrvatske. Sve utakmice prenošene su u brojnim europskim zemljama među kojima su Njemačka, Turska, Rusija i druge. Uz sportska uzbuđenja na turniru je snimljena i Milenijska fotografija Šime Strikomana s nekoliko stotina zadarskih školaraca. Održan je i tradicionalni Kids' Day na kojem su zvijezde zaigrale košarku s najmlađima. Na tribinama ŠC Višnjik viđeni su Jakov Kitarović, Božidar Longin, Barbara i Tomislav Ružić, Korana Longin, Anamarija i Antonio Asanović, Ivan Huljić, Tomislav Madžar, Vesna Jelić i brojni drugi.

 

Organizatori već danas počinju s pripremama za izdanje turnira 2018.


Reci što misliš!