Sport

Premiership 17/18

Arsenalu bodovi, Barryju rekord

Arsenalu bodovi, Barryju rekord
Twitter / @Arsenal

U posljednjem susretu šestog kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na stadionu Emirates pred 59,800 gledatelja pobijedio West Bromwich Albion 2-0, a susret je obilježio Gareth Barry postavši novi rekorder po broju nastupa u Premiershipu

Arsenal je utakmicu dočekao na 12. mjestu i sa svega jednom pobjedom u posljednja četiri kola. Pobjeda je bila imperativ kako bi se 'topnici' barem malo približili vrhu ljestvice, a Arsene Wenger dobio malo predaha nakon silnih kritika.

Pobjedu Arsenalu donio je dvostruki strijelac Alexandre Lacazette koji je zabio po jedan pogodak u svakom poluvremenu. Arsenal je poveo u 20. minuti nakon što je Alexis Sanchez iz slobodnog udarca pogodio vratnicu, a francuski napadač pospremio odbijanac. Lacazette je u 67. minuti realizirao kazneni udarac za 2-0.

WBA je imao dvije sjajne prilike i obje je propustio realizirati Jay Rodriguez. U osmoj minuti kod rezultata 0-0 pogodio je vratnicu, a u 38. minuti je njegov udarac s crte izbio Nacho Monreal kada je Petr Čech već bio svladan.

Premda je WBA upisao poraz, Gareth Barry je imao barem malo razloga za zadovoljstvo. Postao je igrač s najviše utakmica u povijesti Premiershipa. Ogled protiv Arsenala bio je njegov 633. nastup u elitnom razredu engleskog nogometa. Igrao je za Aston Villu, Manchester City, Everton i sada je u WBA. Iza Barryja je Ryan Giggs sa 632 utakmice, te Frank Lampard sa 609 nastupa.

Na ljestvici vode Manchester City i Manchester United sa po 16 bodova, dok je Chelsea na trećem mjestu sa 13 bodova. Arsenal je na sedmom mjestu sa 10 bodova. Na začelju je Crystal Palace sa šest poraza i razlikom pogodaka 0-13.

REZULTATI 6. KOLA:

Arsenal - West Bromwich Albion 2-0 (Lacazette 20, 67-11m)

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!