Sport

Moscow Games 2017

Košarkašice Sveučilišta u Zadru brončane na velikom studentskom turniru u Moskvi

Košarkašice Sveučilišta u Zadru brončane na velikom studentskom turniru u Moskvi
UNIZD

Međunarodni studentski turnir pod nazivom „Moscow Games 2017“ održan je od 18. do 22. rujna 2017. u glavnom gradu Rusije, Moskvi. Ovo je jedan od najvećih studentskih turnira u svijetu na kojem je sudjelovalo preko 2000 studenata iz 18 država svijeta.

Kao osvajače medalja na posljednjem državnom prvenstvu Sveučilište u Zadru su u Moskvi predstavljale dvije ekipe, i to ženska košarkaška ekipa i ženska stolnoteniska ekipa.

Cijela organizacija turnira bila je na visokom nivou, a samo otvorenje turnira bilo je spektakularno te je bilo slično otvorenju Olimpijskih igara gdje je brojna publika pozdravljala sudionike natjecanja koji su u defileu prolazili atletskom stazom i gdje je ekipama Sveučilišta u Zadru pripala čast kao jedini predstavnici braniti boje svoje domovine Hrvatske.

Medijski je turnir bio izuzetno praćen, a otvorio ga je ministar sporta Rusije, dok su ambasadori turnira bili brojni poznati ruski sportaši kao Andrei Kirilenko, Konstantin Igrupolo, Artem Rebrov, Sergei Bobrovsky…

Zadarsku delegaciju u Moskvi predvodile su prorektorica Sveučilišta u Zadru izv. prof. dr. sc. Nedjeljka Balić Nižić i prof. Maja Kolega, dok je voditelj ekipa bio dr. sc. Tonći Jerak iz Centra za tjelovježbu i studentski sport.

U izrazitoj jakoj konkurenciji od 12 ekipa, ženska košarkaška ekipa osvojila je treće mjesto ukupno ostvarivši četiri pobjede i jedan poraz u polufinalu od kasnijih pobjednica turnira ruske ekipe sveučilišta iz Stavropoloa. Za treće mjesto naše studentice pobijedile su ekipu sveučilišta iz St. Petersburga rezultatom 52 - 37.

Ženska košarkaška ekipa nastupila je u sljedećem sastavu: Ina Marin, Antonia Erslan, Marta Erslan, Nina Dedić, Glorija Sikirić, Ivana Dujić, Marija Šimatović i Sabina Eškinja.

Ženska stolnoteniska ekipa Sveučilišta u Zadru u sastavu Eleonora Lovraković, Eva Rusan i Karla Burčul uspjela je proći grupnu fazu natjecanja te su dogurale do osmine finala među 16 najboljih ekipa.

Svojim nastupima i pristupom zadarske studentice pokazale su se odličnim promotorima Sveučilišta u Zadru, grada Zadra i države Hrvatske.


Reci što misliš!