Sport

KK Zadar

Ive Ivanov uoči početka sezone ima samo jednu želju: Neka nas zaobiđu ozljede

Ive Ivanov uoči početka sezone ima samo jednu želju: Neka nas zaobiđu ozljede
Dino Stanin/PIXSELL

Porazom u utakmici za treće mjesto na Zadar Basketball Tournamentu od ruske momčadi Khimki, završen je pripremni dio košarkaša Zadra za novu natjecateljsku sezonu

Momčad Aramisa Naglića odigrala je deset pripremnih utakmica, u kojima je upisala samo dvije pobjede i osam poraza. Skroman učinak svakako, međutim puno je tu vanjskih faktora koji su utjecali na takav razvoj događaja, kao što je zakašnjeli početak priprema ali i igrački roster koji još uvijek nije kompletiran samo tjedan dana prije gostovanja u Podgorici. 

Nakon završetka utakmice s Khimkijem, novi stari/igrač Zadra Ive Ivanov iznio nam je svoja razmišljanja uoči starta još jedne sezone:

- Završen je pripremni period. Odigrali smo tri jake utakmice na ovom turniru gdje smo mogli još jednom vidjeti di smo, što smo i što nam fali. Imamo još pet dana da se dobro pripremimo za utakmicu u Podgorici, koja sigurno neće biti ni malo lagana. Šteta zbog ovih ozljeda koje nas prate ovo pripremno razdoblje, nadam se da ćemo napokon krenuti kako treba i da će nam se Preston vratiti što prije. Za Jakova znamo da ga neće biti malo duže razdoblje. 

Kakav je osjećaj na ovom turniru igrati protiv ovako snažnih protivnika, europskih košarkaških giganata?

- Gušt je igrati takve utakmice. To su pravi euroligaški igrači i euroligaške momčadi koje uglavnom pratimo preko malih ekrana. Meni je stvarno veliki gušt igrati takve utakmice kao i mojim suigračima. 

U subotu kreće ono pravo. Teško otvaranje sezone i gostovanje u Podgorici protiv domaće momčadi Budućnosti. Čemu se nadate ove sezone u ABA ligi?

- Da, tamo nam nikada nije bilo jednostavno. Kao što sam već kazao, imamo pet dana da se dobro pripremimo. Svjesni smo svih njihovih prednosti i nedostataka ali mi ćemo biti spremni i idemo po pobjedu. Počinje prvenstvo, sve što se do sada događalo je iza nas. Okrećemo se ABA ligi i prvenstvu Hrvatske, moramo ove godine ostvariti dobre rezultate. Promijenio se velik broj igrača od prošle sezone, vjerojatno ćemo se još i pojačati, samo se nadam da će nas zaobići ozlijede i trebala bi to biti dobra sezona. Sredina tablice, zašto ne, kazao je na kraju Ive. 

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!