Sport

Eurobasket 2017

Dario Šarić: Nisam očekivao da ću tako rano završiti Eurobasket

Dario Šarić: Nisam očekivao da ću tako rano završiti Eurobasket
Twitter / ‏@Sixers

Od završetka Eurobasketa, na kojem je hrvatska reprezentacija ispala u osmini finala od Rusije, 23-godišnji Dario Šarić izbjegavao je hrvatske medije. No, po povratku u Philadelphiju na obaveznom druženju s novinarima ipak se dotakao Eurobasketa

Nakon ispadanja Hrvatske u prvoj eliminacijskoj utakmici na Eurobasketu Dario Šarić je pognute glave napustio Istanbul, a koliko je utučen bio govori i podatak kako se roditeljima danima nije javljao. Pričalo se i o njegovim ljubavnim problemima te prekidu uoči Eurobasketa s dugogodišnjom djevojkom Karlom Pušeljić.

Po povratku u SAD bilo je logično kako će se dotaknuti i hrvatske košarkaške reprezentacije jer očito još uvijek to ne može izbaciti iz glave.

Tako je Šarić na pitanje kako se fizički osjeća iskreno odgovorio:

"Umoran sam, ali nekako sam više umoran psihički nego fizički. Nisam očekivao da ću tako rano završiti Eurobasket sa svojom reprezentacijom. Zato se osjećam drukčije tj. lošije nego inače", kazao je Šarić dodavši:

"Fizički se osjećam jako dobro, ne muče me nikakve ozljede i imao sam zbilja puno vremena za odmor. Psihički sam jako umoran, ali za nekoliko tjedana bit ću i psihički i fizički 100% spreman za novu sezonu i u svakoj ću utakmici davati sve od sebe."

Podsjetimo kako će Šarić u novoj sezoni za suigrače imati dvije buduće zvijezde; prvi izbor drafta 2017. Markelle Fultz te prvi izbor drafta 2016. Ben Simmons, koji je propustio prošlu sezonu zbog ozljede. U klub je stigao i veteran JJ Reddick tako da će borba za minute biti žestoka:

"Sada mi je teško reći kako ćemo izgledati, ali svakako će nam biti lakše jer imamo puno igrača koji zbilja znaju igrati. Mislim da ćemo biti bolji nego lani... Osobno sam svjestan kako će ova sezona sigurno biti teža za mene. Prošle godine igrao sam dobro i nadam se barem jednakoj minutaži", rekao je između ostalog 208 cm visoki Šarić koji je u rookie sezoni bio na prosjeku od 12,8 koševa i 6,3 skoka za 26.3 minute na parketu.

Prije nekoliko dana, na oproštaju legendarnog trenera Dušana Dude Ivkovića, za Eurohoops je rekao:

"Još uvijek mi je teško pričati o tome. Činjenica je da smo izgubili od bolje reprezentacije. No, nismo ni pokazali karakter..."

Dodao je i što ga muči:

"Svi su imali potrebe pričati o mojim igrama, neki su komentari bili pozitivni, neki su bili negativni. Sve to sada želim ostaviti iza sebe. Znam da sam bolji igrač nego što sam pokazao u tom susretu protiv Rusije."


Reci što misliš!