Sport

Boks

Gabrijel Veočić juniorski viceprvak Europe u boksu

Gabrijel Veočić juniorski viceprvak Europe u boksu

Hrvatski juniorski reprezentativac Gabrijel Veočić u srednjoj kategoriji postao je viceprvakom Europe na Europskom prvenstvu u boksu, koje je upravo završilo u bugarskoj Albeni

Veočić je u tijesnom finalnom susretu prvenstva odlukom sudaca 4:1 izgubio od domaćina Danijela Lyubenova.

"Gabrijel borbu nije izgubio, ali nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Bugara u Bugarskoj. Imao je prije finala tri teška meča u kojima je savladao Litvanca, Rusa i Ukrajinca. A sama završnica da je bila u bilo kojoj drugoj državi vjerojatno bi je suci dodijelili nama", rekao je Izbornik Pero Veočić. 

Uspješno se za Hrvatsku okončalo desetodnevno Europsko prvenstvo u Albeni na kojoj je nastupilo 244 boksača iz 32 zemlje. Boksači Lijepe naše vraćaju se sa srebrom Veočića i broncom Matka Prtenjače (54 kg) koji je do medalje stigao odboksavši posljednju rundu sa slomljenom rukom. 

Uz Izbornika boksače su vodili treneri Nikola Švalj i Dorijan Čalić, a podsjetimo da su ostali hrvatski natjecatelji Noa Ježek, Filip Mumlek, Diego Mamić i Roko Bukvić zaustavljeni u svojim prvim susretima prvenstva. 

Za Hrvatski boksački savez ovo je ujedno i osma europska medalja ove godine, nakon seniorskog srebra na U22 Tonija FIlipija u Rumunjskoj, seniorske bronce Damira Plantića iz Ukrajine, seniorske bronce prvenstva EU Sare Beram iz Italije, te kadetskih srebra Andrije Badža i Antonija Grbića te bronce Borne Lončarića iz Rumunjske.


Reci što misliš!