Sport

čestitke na originalnosti!

ŽNK Donat na duhovit i originalan način predstavio svoje igračice uoči početka sezone

ŽNK Donat na duhovit i originalan način predstavio svoje igračice uoči početka sezone
Facebook / ŽNK Donat

Kada bi se dodjeljivala nagrada za najoriginalnije predstavljanje ekipe, nitko ne bi imao šanse pokraj ŽNK Donat!

Klub je, naime, odlučio na svojoj Facebook stranici predstaviti svaku igračicu zasebno, na uistinu duhovit i šaljiv način. Uvjerite se uostalom sami.

Tako je primjerice Josipa Jerolimov predstavljena kao 'od Velebita odvaljena'. "Njezine dnevne rutine posramili bi se i najveći profesionalci među nogometašima. Nakon doručka od minimalno 6 jaja odrađuje jutarnji trening na otoku. Glavno jelo za ručak uvijek je salata a za prilog cca 70 dekagrama janjetine ili odojka, ovisno o danu. Nakon laganog ručka naša Jere pokazuje ogromnu volju i svakodnevno pliva relaciju Preko-Zadar kako bi zagrijana došla na trening. Prilikom jednog putovanja na trening sudarila se s trajektom koji je vozio iz Gaženice prema Preku. Trajekt je još uvijek na remontu."

Lucija Klapan uspoređena je pak s Dinamovim 'savjetnikom'. "Ovu igračicu krasi požrtvovna, hrabra i agresivna igra zahvaljujući kojoj vrši pritisak na protivnike kao Mamić na svjedoke. Voli dribling više nego Romeo Juliju, a šanse da uspješno predribla igrača su jednake onima da dobijete na Lotu ili da Zadar bude prvak Hrvatske. Opasna kao sjedenje na hladnom betonu, doktor na svim područjima."

Ni Iva Vlatković nije ostala pošteđena. "Gdje naša Iva prođe, tu trava ne raste (ne raste nigdje jer igramo na umjetnoj ali kužite poantu). Unatoč tome što teži manje nego vreća cementa Iva je jedna od naših najčvršćih i najbržih igračica. Nezamjenjiva na poziciji stopera, fitilj joj je kratak kao karijera Claudije Beni. Oštra kao olovka u prvašića, skuplja kartone kao klinac sličice nogometaša. Novigradski Pepe."

Lea Garac spretna je kao 'Bambi na ledu'. "Još jedna mlada nada ovog kluba. Iz treninga u trening sve više napreduje iako joj je doktor na današnji dan pri rođenju zabranio korištenje lijeve noge. Spretna kao Bambi na ledu, ali svima draga kao dvica iz matematike na kraju godine. Možda vam se s tribine nekad učini da ne zna di goni ali u krivu ste, naša Lea je majstor lažnih kretanja, lažnih dribling, lažnih dodavanja pa i lažnih udaraca na gol. Velika kao kineska glasačka kutija."

Za kraj našeg pregleda ostavljamo kapetanicu Antoniju Goju. "Pogled na ovu igračicu s brojem 10 na leđima sigurno će vas vratiti u dobra stara vremena kada su desetku mogle nositi i sjekire poput Williama Gallasa i Lassane Diarre. Iako ljevakinja, vrlo dobro se zna služiti desnom nogom pri izlasku iz klupskog autobusa. Priznajemo, tehnika joj i nije neka, ali zato je ona naš najsporiji igrač. Bitna kao ocjena iz likovnog."

Mi smo nasumično izdvojili nekoliko igračica, a kompletno predstavljanje ekipe pročitajte i do suza se nasmijte na Facebook stranici ŽNK Donat.


Reci što misliš!