Sport

Doping afera

Srni prijeti kazna od dvije godine i završetak nogometne karijere

Srni prijeti kazna od dvije godine i završetak nogometne karijere
Friso Gentsch/DPA/PIXSELL

Darijo Srna šokirao je hrvatski i ukrajinski nogomet nakon što je došla potvrda da je pao na doping testu. Srna se nakon toga u potpunosti dobrovoljno povukao iz nogometa dok se proces ne završi

"Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje," istaknuo je Srna.

Srna će za tri dana saznati kakva je situacija, a ako je suditi prema ukrajinskim medijima situacija je daleko od idealne.

Kapetanu Šahtara prijeti suspenzija od godinu do dvije, rekao je koordinator antidopinške kontrole ukrajinske lige Maksim Bezko, što znači da bi se jako teško vratio aktivnom igranju nakon što odradi kaznu.

Bivšem hrvatskom reprezentativcu i kapetanu je 35 godina i pitanje je kakva će odluka biti ako dođe velika suspenzija. Ovo bi mogao biti pomalo neslavni kraj jedne lijepe karijere, piše Goal.com


Reci što misliš!