Zabava

“Bird with Broken Wings”

Ben Caplan & The Casual Smokers prvi put u Hrvatskoj

Ben Caplan & The Casual Smokers prvi put u Hrvatskoj

Ben Caplan & The Casual Smokers prvi put nastupa u Hrvatskoj u sklopu izdavanja ploče odličnog i hvaljenog drugog studijskog abuma “Bird with Broken Wings”!

Ovaj koncert jedini je na turneji na ex-yu prostorima, a održat će se 11. listopada u zagrebačkom KSET-u.

Karizmatični šarmer i razbijač klavira, luđak i iskreni pjesnik, ljubitelj profinjenih akorada te slomljenih melodija! Ben Caplan jednostavno nadahnjuje svakim svojim furioznim nastupom.

Otkako je snimio drugi studijski album, stekao je publiku diljem svjeta od Australije, preko Europe do cijele Sjeverne Amerike pri čemu treba izdvojiti nastupe na Glastonbury Festivalu, Sydney Festivalu i The Hop Farm Festivalu.

Caplanove skladbe inspirirane su narodnom židovskom i ističnoeuropskom glazbom povezanom s njegovim soul-om što ga čini prilično unikatnim. Često mračan i na rubu pucanja, želi prikazati pravu osobnost svakog pojedinca. Na zadnjem albumu “Birds with Broken Wings” sudjelovalo je preko 20 glazbenika spajajući antičke i moderne instrumente.

Album se našao na CBC Radio’s 50 Canadian Albums of 2015, dosegao je #1 mjesto na Earshot's National Folk/Roots/Blues ljestvici te dospio u Baker & Taylor NPR Discover Songs library.

Ádám Dávid Lukács, pod psudonimom Duke Bluebeard, je mladi folk/pop kantautor i multinstrumentalist iz Budimpešte. Iza sebe ima dva hvaljena izdanja "D. B." i "Friend of Foe" koji je izdan u ožujku ove godine za Lone Waltz Records.

Karte kreću u pretprodaju 12.9. na blagajni KSET-a. Earlybird cijena ulaznice iznosit će 50 kn i trajat će tjedan dana (12.9. – 18.9.). Nakon toga cijena karte će porasti na 65kn dok će na ulazu, ukoliko ih ostane, cijena biti 75 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kuna) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kuna).

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.