Zabava

Dani Dioklecijana 2016.

Severina kao carica Priska na Danima Dioklecijana

Severina kao carica Priska na Danima Dioklecijana

Dani Dioklecijana je kulturna manifestacija koja vraća grad Split u vrijeme kada je njime koračao slavni rimski car Dioklecijan. Na gradskim ulicama i trgovima postrojavaju se rimske legije, a car Dioklecijan zajedno s povorkom rimskih legija kočijom bude doveden od Rive do Peristila gdje Dioklecijanovi suvladari zajedno s obitelji pozdravljaju okupljene. Gradom se čuju zvuci fanfara, bubnjara i rimske glazbe, po centru grada na trgovima i ulicama okupljene zabavljaju ulični zabavljači. Ne izostaje ni bogata gastro ponudi iz doba slavnoga imperatora te koncertni i plesni program.

Što se tiče programa najvažniji dio je sama svečanost otvaranja ceremonije u petak 2. rujna, a potom slijedi poznata Večera s carem u Podrumima palače. Sljedeća tri dana na svim trgovima će se odvijati različite društveno-zabavne aktivnosti, a za najmlađe će pjevati Dječji zbor Srdelice.

Ove je godine događanje pomaknuto za rujan kako bi se obogatila turistička ponudu za kasno ljeto.

Alijana Vukšić, predsjednica TZ Grada Splita, izrazila je zadovoljstvo što je poznata pjevačica prihvatila poziv te je kazala kako smatra da je ovo "idealna prilika da carski grad ugosti svoju caricu."

Severina je izrazila svoju sreću i zadovoljstvo što može ove godine utjeloviti caricu Prisku, Dioklecijanovu suprugu te je rekla kako godinama prati ovo kulturno događanje kroz različite medije te se potajno nadala da bi i sama jednom mogla biti pozvana biti Priskom.

"Osjećam djetinju sreću i malu tremu", podijelila je pjevačica emocije s okupljenima.

Ove se godine Dani Dioklecijana održavaju po dvanaesti put, a cara tradicionalno utjelovljuje glumac Robert Kurbaša.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.