Zabava

"Jazz & Blues Festival" Preko

Trio Jazz Ante Jeličić i Elena Stella otvaraju "Jazz & Blues Festival" u Preku

Trio Jazz Ante Jeličić i Elena Stella otvaraju

U tišini i bez puno pompe, prije točno godinu dana u Preku je organiziran prvi "Jazz & Blues Festival". Tek naknadno otokom se pronijela priča da se u Preku svira dobar džez, prisjeća se idejni začetnik Edi Čerimagić, prenose Naši škoji .

- Odličan odaziv i interes publike koja je dolazila ne samo s Ugljana, nego i s Pašmana i iz Zadra, bili su dovoljan motiv da se moj kompanjon i ja, uz podršku legendarnog Vale, prihvatimo organizacije novog festivala. Ali nije to, naravno, jedini razlog. U poplavi unificirane ljetne ponude za široke mase, mjesta poput Preka naprosto vape za ovakvim događajima.

Nekome će se brojka od 300, 400 ljudi po večeri koji dođu slušati džez možda činiti beznačajnom, ali ja tvrdim da nije sve u masovnosti, ovakvi koncerti utječu na kvalitetu ponude i zašto ne imati za svakoga ponešto, govori Edi Čerimagić, suvlasnik tvrtke iz Malog Lukorana, koja je, uz kafić Vale u Preku, gdje se sve i događa, organizator" Jazz & Blues Festivala". 

Nekada poznati zadarski DJ i vlasnik nekoliko kafića na Poluotoku u kojima se puštala vrhunska glazba, a danas zaljubljenik u dobru glazbu i još bolji zvuk, tvrdi da je cijeli projekt pokrenut iz ljubavi prema džezu, bluesu, soulu R&B glazbi te da nema nikakve skrivene računice.

- Mi sve financiramo iz vlastitog džepa i nema govora ni o kakvom profitu. Pokreće nas ljubav prema ovakvoj vrsti glazbe i želja da se u Preku događa nešto drukčije. Smatramo da ovdje ima publike koja će sve četiri večeri napuniti terase okolnih kafića i stajati na ulici kako bi slušala kvalitetne izvođače.

Festival će sutra, u utorak, 26. srpnja u 20.30 sati na terasi caffe-bara Vale u Preku otvoriti Trio Jazz Ante Jeličić i Elena Stella iz Zadra, za tjedan dana, 2. kolovoza, nastupit će B# Blues Band iz Zagreba, lanjski finalisti Croatian Blues Challengea, 9. kolovoza dolaze Zamba Blues Band iz Zagreba, pobjednici  na “5th Croatian Blues Challengeu” i predstavnici Hrvatske na “International Blues Challengeu” u Memphisu 2014. godine. Festival će 16. kolovoza zatvoriti Zadrani koji su ga i otvorili - Trio Jazz Ante Jeličić i Elena Stella. 

Čerimagić ističe kako je riječ o vrhunskim izvođačima džeza i bluesa u Hrvatskoj, profesionalcima poznatima i priznatima i kod nas i u inozemstvu. Osim vlastitih kompozicija, izvodit će evergreene džeza, bluesa, bossa nove.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.