Zabava

jedva čekamo

Četiri tenora u četvrtak u Arsenalu

Četiri tenora u četvrtak u Arsenalu
Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon rasprodanih koncerata u HNK-u Rijeka i na platou Gradec u Zagrebu, nova velika koncertna atrakcija Četiri tenora stiže u zadarski Arsenal, po mnogima najbolji klupski prostor u Hrvatskoj koji ima idealne uvjete za prave spektakle!

Najljepši domaći i strani glazbeni standardi začinjeni mediteranskim šarmom Četiri tenora, recept su zbog kojeg će koncert u zadarskom Arsenalu 8. prosinca još dugo ostati u lijepom sjećanju ljubitelja kvalitetne glazbe.

Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Marko Škugor na pozornicu Arsenala donijet će pjesme poput "Golubova" Ive Robića, Oliverove "Cesarice" i Cocine "Vilo moja", ali i ariju “Nessun Dorma” te klasike kao što su "Funiculi Funicula", "O sole mio" i čuvena “Chitarra Romana“, sve uz pratnju klavira izvrsnog maestra Jurice Karuze. 

- Još sitno brojimo dane do nastupa u klubu Arsenal i željno iščekujemo susret s našim Zadranima. Bit će to večer za pamćenje jer su Zadranke i Zadrani poznati kao odlični pjevači koji će nam se sigurno pridružiti u pjesmama, kazao je Vladimir Garić.

Dalmatinski slavuji, kako ih od milja zovu, nigdje publiku nisu ostavili ravnodušnom. Svi koji su ih čuli slažu se da je riječ o izvođačima svjetskog kalibra te je stoga glazbeni spektakl u Arsenalu neminovan.

- Uvijek mi je lijepo bilo u Zadru. Pamtim svoj prvi koncert u Arsenalu sa svojim bendom prije 10 godina. To je i naš prvi koncert. Također i koncert u punom teatru prije 10 godina. Nastupe na moru ispred orgulja, pred Donatom. Ma nema što Zadar voli pismu, a i mi volimo Zadar. Vidimo se 8. prosinca!, kazao je Đani Stipaničev.

Nakon Zadra, Tenori će posjetiti i Split gdje će 23. prosinca u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu pridonijeti blagdanskoj čaroliji na Božićnom koncertu zbora i orkestra HNK Split. Koncertom ravna maestro Ivo Lipanović, a osim djela Čajkovskog i Rodriga, publika će uživati i u popularnim božićnim pjesmama koje će poslužiti kao savršena uvertira u najsvečanije doba godine.   

- Kako sam imao prilike čuti karte za koncert u Zadru i Splitu nestaju brzinom munje, a to me izrazito veseli. Baš sam sretan što ću ovu godinu prepunu koncerata zaključiti u legendarnom zadarskom Arsenalu, odnosno hramu splitske glazbe HNK Split, kazao je Marko Škugor. 

- Velika čast i zadovoljstvo nam je nastupiti u Splitskom HNK na Božićnom koncertu pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića uz Splitski orkestar i zbor. Posebno bih istaknuo da nam je to prvi nastup sa velikim orkestrom i mojim kolegama iz HNK u Splitu, kazao je Garić koji je, osim što pjeva u klapi Cambi Split, ujedno je i solist te vanjski suradnik HNK Split.


Reci što misliš!