Zabava

još 13 dana

Svi jedva čekaju početak Virskih maškara

Svi jedva čekaju početak Virskih maškara

Za manje od dva tjedna na otoku Viru svečano će se uz primopredaju ključeva općinske vlasti proglasiti Maškarana Republika

Vir će sljedećih pet tjedana biti prepušten ludorijama, zabavi i luckastoj međunarodnoj povorci maškara iz cijele Hrvatske, Slovenije, Češke i Slovačke, potom karnevalu za djecu, tradicijskim virskim maškarama i paljenju Karnevala teneizostavnim koncertnim uzbuđenjima.

Sviraju Gustafi, dolaze međunarodne povorke, dječji karnevalić i pali se karneval uz pet tjedana najluđe zabave!

Tako već na otvaranju manifestacije „Virske maškare“ 28. siječnja– koja je u svom tradicijskom obliku jedna od najstarijih u Zadarskoj županiji – sviraju kraljevi dobrog zvuka i nesputane zabave, vodnjanski „Gustafi“, a nastupit će i cirkuska atrakcijasa spektakularnim vatrenim programom. Načelnik Kristijan Kapović predat će te večeri ključeve vlasti prvom među jednakima, Velikom meštru „Virskih maškara“ Miroslavu Glavanu, a on će po tradiciji i uspostavljanju Maškarane Republike obećati sve i svašta. 

Sljedeća subota 4. veljače – kao i sve druge s programom na virskoj Ljetnoj pozornici uz restoran „Kotarina“ – rezervirana je za šašavi „Vir Fešn Najt“ kojega će u biranju najbolje maškarane manekenke voditi Toto & Kraljice. Treći tjedan počet će 11. veljače atraktivnim i raskošnim karnevalskim igrama s prebogatim nagradnim fondom, a za dobro raspoloženje zadužena je zadarska grupa „Vista“.

U petak 17. veljače organizira se „Virski karnevalić“ koji je prošle godine u svom prvom izdanju okupio oko 330 sudionika iz svih dječjih vrtića Zadarske županije, a dan kasnije 18. veljače kroz Vir će u ludom defileu proći velika međunarodna karnevalska povorka.

Prošle godine bilo je više od 500 sudionika povorke, a apsolutni pobjednici, etnografsko društvo i skupina „Cigani“ iz Dornave, obećali su kako ove godine kao prava europska atrakcija dolaze po nove pobjedničke pršute, vina, šunke i ostale nagrade. Svira zadarska grupa „Modus“.

25. veljače dolazi estradna zvijezda Maja Šuput uz gastro stol i tematsku večer posvećenu tradicijskim virskim maškarama, a za sladokusce to znači: virski juneći gulaš! U nedjelju 26. veljače uz „Tempo Band Zadar“ po Viru će krstariti tradicijske virske maškare posjećujući Virane po naseljima u njihovim domovima od jutra do mraka, dok je najspektakularniji program po običaju rezerviran za utorak 28. veljače.

Posljednjeg dana „Virskih maškara“ javno će se osuditi i spaliti virski Karneval, a potom će popularni Jasmin Stavros pokazati zašto je nazvan jednim od – kraljeva zabave.

Petotjednu manifestaciju „Virske maškare 2017.“ sa sloganom „Život je karneval. Maškare su na Viru“ organiziraju destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ i Udruga „Vizera“uz sponzorstvo Općine Vir.

Svi koncerti, druženja, zabava i cjelokupan program „Virskih maškara 2017.“ odvijat će se na Ljetnoj pozornici uz restoran „Kotarina“.


Reci što misliš!