Zabava

Zadarske maškare 2016.

Danas velika karnevalska fešta na Poluotoku

Danas velika karnevalska fešta na Poluotoku

Zabavni program održat će se na terasi caffe barova Kult i Dišpet

Turistička zajednica grada Zadra organizator je i ovogodišnjeg glavnog Zadarskog karnevala, koji se održava danas, u nedjelju 7. veljače 2016. godine sa službenim početkom kretanja povorke u 16 sati.

Ove godine očekuje se preko 500 prijavljenih pripadnika maškaranih skupina, koje osim iz Zadra dolaze i iz Slovenije te Zadarske županije poput Nina, Škabrnje, Zatona, Sukošana i Pakoštana.  

Tradicionalna karnevalska povorka, sastavljena od pučkih maškaranih skupina iz Zadra i bliže ili dalje okolice, predvođena Gradskom glazbom Zadar, krenut će danas u 16 sati s parkirališta Branimir preko mosta prema Narodnom trgu.

Poslije pojedinačnog predstavljanja karnevalskih skupina na Narodnom trgu, povorka će proći Kalelargom do Foruma prema Varoši do centralnog mjesta događaja na terasi caffe barova Kult i Dišpet gdje će se svi okupljeni moći zabavljati uz nastup zadarske grupe Rockatansky Band.

PROGRAM VELIKE KARNEVALSKE POVORKE

15 sati: Okupljanje na parkingu kod Branimira

16 sati: Karnevalska svita u 16 sati kreće s parkinga rutom: Branimir - Most - Narodni Trg - Kalelarga - Forum - Sv.Marija - Varoš - Kult i Dišpet.

Maskiranu povorku predvodit će Gradska limena glazba Zadar i KUD Zadarski Tanac. Svaka od prijavljenih skupina na Narodnom trgu će prezentirati svoje maske te će nastaviti planiranom rutom prema terasi caffe barova Kult i Dišpet u Varoši. 

Zabavni program održat će se na terasi caffe barova Kult i Dišpet, gdje će sve prisutne zabavljati DJ Anđelo s početkom u 16 sati, nakon čega slijedi nastup Rockatansky Band s početkom u 18:30 sati. 

Za sve prijavljene maškare će biti organiziran "karnevalski štand" na kojem će se nalaziti hrana i piće. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti