Zabava

Maškarana zabava

Ključeve Splita preuzele maškare

Ključeve Splita preuzele maškare

Podizanjem zastave na Pjaci i predajom ključeva grada bračnom paru Supjerino s Marsa i Wonder Valentini s Venere u subotu je točno u podne u gradu pod Marjanom započeo Splitski krnjeval 2016, koji će trajati jedanaest dana.

 

Bračni par je prethodno vjenčan na pozornici, a kum im je bio Kum B - Ivo Baldasar, kuma direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić koja ih je darovala prstenjem. Matičar je sve najavio na lošem hrvatskom jeziku, obraćajući se masi: "Drage građevine okupili smo se da sklopimo koaliciju, brak između ove dvije građevine. Stay cool and govern on", što je splitsku publiku poprilično nasmijalo.

Gradonačelnik Ivo Baldasar novopečenom je paru, koje su utjelovili natjecatelji HTV-ovog The Voicea Pjerino Ružević i Valentina Trstenjak, predao ključeve grada i tom prigodom rekao kako im ih predaje i moli ih da mu ih ne vraćaju do daljnjega. "Sada neka oni malo rade, a ja ću primati plaću. Postigli smo tajni dogovor, nemojte to nikome reći", kazao je Kum B.

Maškarana zabava nastavlja se i u nedjelju, kada će se u HNK održati predavanje na temu "Povijest splitskog krnjevala", a navečer tango pod maskama. Od ponedjeljka, pa sve do petka u Športskom centru Gripe će se održavati cirkuske i plesne radionice za djecu i odrasle, kao i radionice za osobe sa posebnim potrebama u kojima će sudjelovati ustanove Slava Raškaj, Juraj Bonaći, Srce, Lastavice, Anđeli i Koračići.

Radionice će završiti u petak u klubu Kameleon, gdje će se u noćnim satima održavati "Kazetofon Love Carnival" i "Love Carnival Train".

Sljedeće subote na Rivi će se održati povorka maškara, prvo u 11.30 sati Skakavac - dičiji krnjeval osnovaca, potom u 13 sati Paškare - krnjeval ljubimaca, dok će se od 14 sati pa sve do ponoći na Peristilu, u Đardinu i na Gripama odvijati Love Carnival Rave "30 Djs Techno Marathon", te u velikoj dvorani na Gripama cjelovečernji After Carnival Party.

Dan poslije, u nedjelju, na Rivi je zakazan LoveBoat Party, od 17 do 20 sati u Vanilla baru "Ples s anđelima" u kojem će sudionici biti osobe s posebnim potrebama, dok je u Avalonau rezerviran "Salsa maskenbal".

Pretposljednjeg dana Splitskog krnjevala, u ponedjeljak, na Rivi će svoj jutarnji krnjeval imati dječji vrtići, koji će sudjelovati u povorci i nakon toga nastupati u programu. Utorak je rezerviran za noćni provod koji će započeti u 20.30 sati na Rivi, gdje će nastupati JukeBox Band, nakon čega će svoj koncert imati Vatra. U isto vrijeme na susjednom Voćnom trgu u ritmu muzike "prašit" će DJ Daddy Cool, DJ Brothers i Erasmus students. Cijeli program završava u 23,30 stai spaljivanjem krnje naGatu sv. Nikole.

Splitski krnjeval će se osim na Rivi odvijati i na Voćnom trgu, Marmontovoj ulici, Pjaci, na Peristilu i u Đardinu. Sudionici krnjevala moći će uživati u radionicama figura od balona, pantomimičarima, trbušnoj plesačici, Capoeiri Amazonas i Brazilki, Parkouru i Steak parku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.