Zabava

Yachting bar

Slavonia band u Yachting baru 25. svibnja

Slavonia band u Yachting baru 25. svibnja

25. svibnja Yachting baru u goste dolazi Slavonia band, jedan od najpopularnijih tamburaških sastava u Hrvatskoj.

“Slavonia  band” postoji od 2001. godine, iako njeni članovi već deset godina sviraju skupa,  pa su stalno prisutni i dobro poznati na tamburaškoj glazbenoj sceni. Nakon četiri godine zajedničkog sviranja u sastavu „Mladi 6“, Branko, Dražen, Alan i Dario odlučuju se na odlazak, te dolaskom Tome počinje novo poglavlje u njihovoj karijeri. Od osnivanja, pa sve do danas, sastav se može pohvaliti brojnim nastupima diljem Hrvatske i Europe, a iza svih članova je i iskustvo turneje po Kanadi i SAD-u.

“Slavonia band” su prisutni na svim festivalima tamburške glazbe, pa tako redovito nastupaju na Požeškom festivalu, te vrlo često na Brodfestu, a bilježe i  nastup na festivalu u Pitomači. Posebno zapaženi bili su nastupi u HRT-ovim serijalima “Hit do hita” i “Domovnica”, gdje su surađivali s poznatim i popularnim izvođačima hrvatske tamburaške, ali isto tako i pop-rock scene. 2002. godine snimili su svoj prvi CD “Idu kiše”, u izdanju diskografske kuće „Orfej“.

Sastav posebno plijeni pohvale i pobuđuje pozornost na svojim nastupima, o čemu najbolje govori citat: “Slavonia band“…., sastav koji tamburaškoj glazbi daje novu dimenziju;… i dok ih gledate i slušate vaše raspoloženje varira od izvrsnog do ushićenja.” (Večernji list, 2005.)

Na autorskim pjesmama i svojim  studijskim snimcima izvorište nalaze u standardima tamburaške glazbe, s ugođajem folklora slavonske ravnice, ali se ne ustručavaju ubaciti ponekad i modernije elemente u svoj glazbeni izričaj. U travnju 2007. izašao je, konačno, i dugo najavljivani i očekivani album “Zbogom noći“ u izdanju glazbene kuće „Menart“.

Ulaz je slobodan!

outlifezadar.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.