Zabava

Dan žena u Arsenalu

"Buntovnik s razlogom" razgalio ženska srca

Koncert je, svakako, na najljepši mogući način proslavio ljubav

Svi koji su sinoć bili u Arsenalu, pogotovo ljepše polovice, imali su priliku doživjeti malo drugačiju verziju svima poznatog „rokera u duši" i „buntovnika s razlogom" - Harija Rončevića.

S obzirom na povod održavanja koncerta, 8. ožujka/Dan žena, Hariju su se na pozornici po prvi puta pridružile četiri mlade dame - ženski gudački kvartet, i time zadarskoj publici priuštile predivan ispraćaj Dana koji već više od stotinu godina slavi žene - kako njihovu ljepotu i nježnost, tako i snagu i nepokolebljivost.

Koncert Harija i gudačkog kvarteta neupitno je bio savršen zaključak tog romantičnog dana, a splitski je kantautor ponovno dokazao kako svojim šarmom i spontanošću još uvijek zna kako zagrijati srca (ženske) publike.

Od kada se široj javnosti prvi puta predstavio „davne" 1994. na "Melodijama Hrvatskog Jadrana" i za svoju pjesmu "Getanin" osvojio struke, ali i publiku pa sve do današnjih dana, Hari Rončević puni koncertne dvorane i još uvijek je jedan od najcjenjenijih i najslušanijih autora/pjevača, kako kod starije tako i kod mlađe publike.

Nevjerojatno kvalitetan glas kojim s lakoćom izvodi sve pjevne dionice daje njegovim pjesmama predivan romantični karakter. Od pjesme do pjesme, one odolijevaju nježnim, ljubavnim baladama, bluesu pa i „laganom" rocku, zbog čega su ljubitelji njegovih pjesama raznovrsni; voli ga ženski dio publike, ali isto tako i muški. Najvjerojatnije iz razloga što je „vlasnik" osebujnog glazbenog izričaja i interpretira, ne samo ljubavne teme, već i one s društvene margine, nesretne i tužne događaje koje su mnogi u svome životu iskusili.

Sinoćnji glazbeni repertoar bio je baš kakav se i očekivao, u „Harijevom stilu" - spontan, prepun Harijevih humorističnih „upada" i komentara, ali, opet, u jednom posve novom ruhu. Gudački je kvartet Harijevim pjesmama dao neodoljivi spoj (naočigled) nespojivog - klasike, rocka, popa i bluesa. Prema reakcijama publike, odabir repertoara bio je pun pogodak.

Koncert je trajao punih dva sata, bez pauze. Uz stare hitove koje je cijeli Arsenal pjevao u jedan glas, Hari je predstavio i nove pjesme, a pred kraj koncerta ,publici je poklonio i dva ljubavna evergreena drugih izvođača. Riječ je o pjesmi „Knocking on heavens door" grupe Guns 'n Roses i „Moj lipi anđele" čiji jest autor, ali koju je napisao za Olivera Dragojevića koji će se također uskoro predstaviti zadarskoj public - točnije u četvrtak, 22. ožujka, u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Neke od vlastitih pjesama koje izveo (poneke i više puta ponovio na zahtjeve publike) jesu: Getanin, Kad bi se moga rodit, Kada jednom ovom zafalim se tilu, Još ne znam kud s tobom, Kome ćeš sad, Moje si more, I sve dok dišem, Aj ća volin te, Još je tvog poljupca na mojim usnama, Mulac, Splite volim te, Kampanel moje ljubavi, Di god da pođem dušo, Da zavolija te ne bi, ...

Koncert je svakako na najljepši mogući način proslavio ljubav te je, uz popularne uspješnice jednog od omiljenijih dalmatinskih izvođača, zadarskoj publici priredio još jednu u nizu večeri za pamćenje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.