Zabava

Najava koncerta

Yachting bar ugostit će popularnu mladu klapu Iskon

Yachting bar ugostit će popularnu mladu klapu Iskon

Za točno mjesec dana, 7. travnja 2012. godine, u zadarski klub Yachting bar dolazi mlada, popularna splitska klapa - klapa Iskon, "vlasnici" jedne od najslušanijih pjesama na glazbenim ljestvicama diljem zemlje - "Kadena od vire".

To je njihov prvi nastup u ovom klubu tako da će zasigurno napraviti pravi spektakl, i za romantike i za sve ljubitelje prave dalmatinske klapske pisme.

Glazbeni repertoar biti će, kao i cijela turneja, posvećen promociji njihovog najnovijeg albuma  "Na drugi način" koji je izašao u 12. mjesecu. No, iako je riječ o promociji njihovog albuma, klapa će izvesti i starije hitove, pa i neke evergreen-e.

Ulaz će biti slobodan!

Inače, klapa "Iskon" iz Splita osnovana je 2000. godine. Okuplja  mlade pjevače, iskusne i iznimno glazbeno potkovane koji su svoje umijeće gotovo čitavo desetljeće brusili uz najbolje vokale diljem zemlje. U deset godina djelovanja, klapa "Iskon" ostvarila je više od tisuću nastupa diljem regije i Europe (Francuska, Italija, Njemačka, Nizozemska i Izrael). Valja istaknuti i kontinuiranu suradnju klape s eminentnim predstavnicima domaće glazbene scene poput Gibonnija, Lukyija, Nene Belana, TBF-a, Tedija Spalata i dr.

"Iskon" je klapa s iskustvom svih relevantnih glazbenih pravaca, od klasične glazbe do rock ‘n' rolla. Sastavljena je u svrhu promocije autohtonog dalmatinskog glazbenog izričaja, a odupire se svakoj vrsti sve učestalijeg komercijalnog "iskrivljavanja" ovog fenomena.

Od važnijih nastupa, izdvajaju nastupe na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, na Večerima dalmatinske pjesme u Kaštelima, te nastup na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku 2003. godine u suradnji s Lukyijem i osvajanje 3. nagrade publike i nagrade za najbolje debitante s pjesmom „Ti si more". Klapa "Iskon" je nominirana u dvije kategorije na Porinu 2003., a ostvarila je zapažen nastup i na samoj manifestaciji.

2009. godina bila je za njih izuzetno uspješna. Klapa „Iskon" je u ožujku održala dva koncerta u prestižnom pariškom "Theatre de la Ville" oduševivši francusku publiku. Klapa je ostvarila golem uspjeh pobijedivši na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima, te dobivši nagradu za najbolju interpretaciju na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku pjesmom „Još ne mogu pristat volit" koja je, može se reći, postala i hit godine.

Program nastupa klape Iskon na turneji u ožujku i travnju 2012.:

09.03. Sinj - Club "The Best"

16.03. Zagreb - Pub "K pivovari"

17.03. Rijeka - Club "Boa"

18.03. Rijeka - Club "Boa"

23.03. Split - Club "O'Hara"

30.03. Makarska - Club "Mirakul"

07.04. Zadar - Yachting Club Zadar

08.04. Čakovec - Night Club "Paladin"


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.