Zabava

Novi singl

Danijel Majcen predstavio novi singl "Safe"

Danijel Majcen predstavio novi singl

Singl "Safe" je s nadolazećeg albuma "Dani'el - The Book Pt.1."

Nedavno je premijerno prikazan novi singli „Safe" s nadolazećeg hrvatsko-engleskog albuma Danijela Majcena naslova Dani'el - The Book Pt.1.

Danijel Majcen rođen je u Varaždinu. Svoje glazbeno obrazovanje započeo je u dobi od sedam (7) godina u Glazbenoj školi u Varaždinu, smjer klarinet, a istodobno se bavi i pjevanjem. 1995. godine upisuje Muzičku Akademiju Sveučilišta u Zagrebu, a četiri (4) godine kasnije i post-diplomski studij. Danas radi kao redovni profesor u Glazbenoj školi.

Prvi Danijelov singl Jedan tren objavljen je 2010. godine. Za singl je snimljen i video spot u režiji Vanje Vascarca, a u spotu glavnu ulogu igra glumica Zrinka Cvitešić.

Danijel je svojim hrvatsko-engleskim albumom The Book Pt. 1 ostvario uspješnu suradnju s producentima i inžinjerima iz Los Angelesa, nominiranima za nagradu Grammy, koji ujedno surađuju s najpoznatijim svjetskim imenima poput Beyonce, Wyclef Jeana, Bruce Springsteena, OneRepublic, Leone Lewis i mnogim drugima, te također i s Wild Cowboys studiom iz Beča i njihovim producentom P. Flo Macheckom, koji je radio s Lady Gagom na maxi singleu Alejandro. Ujedno surađuje sa DJ-ima s hrvatske scene (Ivica Petak, Pavao Wyrus i drugi).

Tekst za singl „Safe" potpisuje Doron A. Ancar iz Izraela, a glazbu je napisao sam Danijel Majcen. Za aranžman se pobrinuo Saša Fišter dok produkciju potpisuje Albert Koler. Mastering je napravio Patrick Flo Macheck za Wild Cowboys iz Beča.

Danijel nastavlja i uspješnu suradnju s najpoznatijim redateljima, fotografima, stilistima i vizažistima koju je započeo u prvom video spotu za singl Jedan tren. Upravo ta suradnja ostvarena je i u video spotu za najavni singl „Safe" s nadolazećeg albuma pa je tako video spot za Safe režirao modni fotograf Marko Grubišić. U spotu se pojavljuje model Martina Matković. Za izradu posebnog stylinga u spotu je zaslužna XD Xenia Design i Felicita Glavaš, a za make-up naš renomirani vizažist Saša Joković.

Pjesma „Safe" je svoju prvu premijeru imala na web stranicama regionalnog MTV-ja u utorak 4.listopada te je kao takva postala prvi Danijelov entry na MTV Top 20 ljestvici. Nakon web premijere Safe-a na MTV-ju, svoju premijeru u radio emisiji Elektronski zvuk su imali i remixevi Danijelovih pjesama „Safe" i „Sorry" te također Wolfsheimov cover Once in a lifetime. Za remix pjesme „Safe" zaslužni su Pavao Wyrus Karlović, dok je za drugi singl „Sorry" sa nadolazećeg albuma zaslužan Dalyx.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.