Zabava

Potukli 9 konkurentskih bendova

Sexymotherfuckers na tronu!

Sexymotherfuckers na tronu!

Osim što će nastupiti na Rokaj Festu, te snimiti i izdati album, SMF očekuju i ostale vrijedne nagrade, kao nastup na prijateljskom festivalu u Sloveniji - Rock Otočec, te glazbeni i ostali pokloni iznenađenja

Velika noć za zadarsku glazbenu scenu. Nakon što je projekt 'Made in Zadar' vizionarski prokazao koji će to bendovi napokon staviti zadarsku glazbenu scenu na na noge, jučer se dogodilo još jedno veliko, za neke čudo, za neke očekivano čudo.

Zadarska hop cup atrakcija Sexymotherfuckers, koji su upravo na 'Made In Zadar' projektu prvi put zasvirali u punoj postavi, nadmoćno je pobijedila svih 9 konkurentskih bendova iz Zagreba, Zaprešića, Splita, Velike Gorice, Vinkovaca i Rijeke u finalu Idemo festivala, koji im je tako otvorio mnoga vrata.

Nadmoćnom pobjedom i urnebesnim koncertom ove subote u Zagrebu, SMF su za nagradu dobili nastup na glavnoj pozornici Rockaj festivala, a što je još važnije i osvojili su potpisivanje ugovora za snimanje i izdavanje prvog albuma sa velikom hrvatskom diskografskom kućom Menart.

Osim što će nastupiti na Rokaj Festu, te snimiti i izdati album, SMF očekuju i ostale vrijedne nagrade, kao nastup na prijateljskom festivalu u Sloveniji - Rock Otočec, te glazbeni i ostali pokloni iznenađenja.

SMF smo kontaktirali u 4 sata iza ponoći nakon burnog slavlja I vožnje prema Zadru, te nam je nakon čestitke pjevač Ive otkrio kako su presretni I kako ovime počinje nova era za SMF.

Zanimljivo, na stranici http://www.rokajfest.com/idemo-festival od svih bendova tek oni nisu imali link na svoju myspace stranicu, ali usprkos tom hendikepu, kojeg im je netko napravio, dečki su pobjedili.

Podsjetimo, prošlog četvrtka su u zadarskom Dali Baru koncertno predstavili svoj promo materijal, koji je snimio Ivan Kutija, jednako kao i videospot za popularnu pjesmu 'Ajme meni nije mi dobro', a sada je pred njima mnogo izazova.

Osvrnimo se i na zadarsku scenu, koja je tako nakon 'Made In Zadar' projekta ostvarila zacrtan cilj. Sve četiri grupe, koje su tamo nastupile, izdale su svoj album službeno (SMF će uskoro), i sve su se involvirale u hrvatsku glazbenu scenu na velika vrata. Alergija nakon koncertne promotivne turneje sprema nove nastupe, Postolar Tripper nakon nominacije za Porina, pripremaju se za Rockaj fest, Rising Dream nakon europske turneje, te nominacije za Indexe, spremaju se za nastupe na T-Mobile InMusic festivalu, Exit Festu (najboljem europskoom festivalu zadnjih nekoliko godina), Basin Fire festu u Češkoj, te ostalim festivalskim nastupima, dok SMF, ponavljamo, ovom pobjednom sviraju na Rockaj festu i Rock Otočecu u Sloveniji, te snimaju album za Menart.

Zadarsko i zagrebačko izdanje 'Made In Zadar' projekta učinilo je svoje i ovo je pravi pokazatelj gradskim strukturama da su ispravno odlučili financiravši projekt. Naravno, i daljnja suradnja na istom projektu i ove godine je očekivana, a na redu je da i ostale zadarske grupe na ovaj način budu gurnute u orbitu.


Reci što misliš!