Zabava

Mladi talenti

Predstavljamo: Tatiana Bandjen pobjednica Zadar teen festivala

Predstavljamo: Tatiana Bandjen pobjednica Zadar teen festivala

Tatianina je želja ostvariti karijeru pjevačice u Hrvatskoj iako trenutno živi u Kanadi

Tatiana Bandjen rođena je 08. lipnja 1992. godine. Bavi se glazbom i pjevanjem od svoje 5. godine kao najmlađi član dječjeg zbora Srce Marijino u Vancouver-u. Od tada Tatiana pjeva kao članica mnogih zborova.

Trenutno je članica čak četiri zbora, pjevajući i sopran i alt. Snimila je dva CD-a sa svojim komornim zborom i priprema se za snimanje još jednog CD-a sa svojim jazz zborom u svibnju 2008.

Tatiana se prvi puta okušala u solo izvođenju i solo pjevanju 2005. godine u dobi od 12 godina kada je osvojila 2. mjesto u svojoj školi na natjecanju talenta.

Tatianina je želja ostvariti karijeru pjevača/izvođača u Hrvatskoj iako trenutno živi u Kanadi, svojim je podrijetiom jako vezana uz Hrvatsku te je i član kolo grupe Hrvatski vitezovi, svira tamburicu, a nedavno je počela raditi i kao voditeljica Croatian functions u Kanadi.

Tatiana trenutno pohađa Saint Thomas More Collegiate (gimnazija), a po završetku srednje škole 2010. godine, planira nastaviti školovanje na sveučilištu Simon Fraser radi stjecanja diplome iz umjetnosti, s glavnim predmetima glazba i film. Pored pjevanja, Tatiana svira gitaru, zna tri jezika jer uz materinji tečno govori engleski i francuski jezik.

U 2007. godini Tatiana počinje surađivati s Mariom Šimunovićem te u suradnji s Markom Tomasović, Ivanom Brdar, Aleksandrom Valenčić i Oljom Desić snima svoja prva dva hrvatska singla, od kojih je jedan izvela na Zadar teen festivalu od 23. do 26. travnja 2008. godine i to skladbu "Bit ću sa tobom" s kojom je osvojila Grand prix festivala.

Tatiana je regularni učesnik mnogih manifestacija u Vancouveru te u cijeloj Kanadi, SAD-u, Francuskoj  i Hrvatskoj.

Sljedeći festival u Tatianinom hrvatskom rasporedu je Marko Polo festival na Korčuli u ljeto 2008. godine.

Nagrade za glazbu i izvedbe

2005. 2. mjesto - Fatima natjecanje talenta (Fatima Talent Show);

2006. Zlatna nagrada - Festival Chancellor Music, Najbolja debitantica - Festival Stankovci, 2. mjesto - Idol Royal City-a (mladi);

2007. Izbor naroda - Vancouver završno natjecanje talenata (Vancouver Showdown), Finalistica - završno natjecanje Red Robinson, Pobjednica - Idol Royal City-a (mladi);

2008. Grand Prix - Zadar teen festival.


Reci što misliš!